Regija
OPĆINA ZAOŠTRILA

Ruševne objekte uklanjat će na trošak vlasnika
Objavljeno 3. prosinca, 2018.
ČAČINCI - Općina Čačinci već nekoliko godina pokušava motivirati mještane da što ljepše urede svoje okućnice radi povećanja opće kvalitete životnog prostora te očuvanja i zaštite okoliša.

- Unatoč trudu velike većine mještana, velik je broj i onih koji, unatoč brojnim usmenim, ali i pismenim upozorenjima Jedinstvenog upravnog odjela Općine Čačinci nisu postupili prema uputama. Na temelju navedenog, a na osnovi Zakona o građevinskoj inspekciji, komunalni redar Jedinstvenog upravnog odjela po službenoj je dužnosti naredio prvo uklanjanje objekta u trošku vlasnika od nekoliko predviđenih ruševnih objekata na području općine. Mjere rušenja izrečene su ili će biti izrečene nakon što su neodgovorni vlasnici u zadanom roku odbili izvršiti uređenje okućnice ili uklanjanje objekta. Rješenja o uklanjanju objekta tako će se provesti putem treće osobe na odgovornost i trošak vlasnika, a po potrebi uz osiguranje nadležne policijske uprave počevši od početka tjedna – rekao je načelnik općine Čačinci Mirko Mališ te naglasio kako Općina pomaže svim mještanima koji nisu u stanju sami uređivati okućnice

- Naravno da starim i nemoćnim osobama uređenje okućnice rade naši djelatnici u javnim radovima, tu smo uvijek spremni bezrezervno pomoći - zaključio je Mališ. V.G.
Možda ste propustili...

ŽUPAN DEKANIĆ PRIMIO I DARIVAO MALE NOGOMETAŠE

Uspješni limači NK-a Radnički

SELO PRED IZUMIRANJEM S 23 STANOVNIKA

Asfalt u Kladavac stigao prekasno - ljudi su otišli

Najčitanije iz rubrike