Kultura
NASTAVAK DANA MATICE HRVATSKE U OSIJEKU

Gost akademik Damjanović
Objavljeno 4. prosinca, 2018.
OSIJEK - U sklopu Dana Matice hrvatske u organizaciji osječkog Ogranka te organizacije danas (utorak, 4. prosinca) u 13 sati u svečanom foajeu Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku održat će se Susret s povodom, na kojem će gost biti dosadašnji predsjednik Matice hrvatske, akademik Stjepan Damjanović.

U programu će sudjelovati Ivica Završki, predsjednik osječkog Ogranka Matice hrvatske, prof. dr. sc. Milica Lukić, voditeljica Odjela za hrvatski jezik Ogranka MH Osijek, Luka Šeput, glavni urednik Matičinih izdanja, te dr. sc. Vera Blažević Krezić.

Akademik i dugogodišnji profesor na Filozofskom fakultetu u Zagrebu te stručnjak za glagoljaštvo i staroslavenski jezik Stjepan Damjanović bio je predsjednik Matice hrvatske od 2014. godine, a ove ga je godine zamijenio prof. dr. sc. Stipe Botica. U razgovoru s akademikom Damjanovićem bit će govora o povijesti te dugogodišnje organizacije (utemeljena 1842. godine), posebice u njegovu četverogodišnjem predsjedanju. Riječi će biti i o izdavaštvu jer MH je jedan od najvećih i najvažnijih nakladnika knjiga i časopisa u Hrvatskoj, a u tom se području ističe i osječki Ogranak MH. Središnjica objavljuje i dvotjednik Vijenac, Hrvatsku reviju i Kolo. D.Kć.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana