Mozaik
KONCERTNA DVORANA VATROSLAV LISINSKI

Anne Carrere pjeva hitove slavne Edith Piaf
Objavljeno 3. prosinca, 2018.
Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog ugostit će 15. prosinca glazbeno-scenski projekt "Piaf! The Show", putujući spektakl koji na pozornice diljem svijeta dovodi jedinstveni francuski šarm uz najveće hitove slavne Edith Piaf, u izvedbi njezine "jedine legitimne nasljednice", francuske glumice i pjevačice Anne Carrere. Premijerno uprizoren 2015. u režiji kazališnog diva Gila Marsallea, "Piaf! The Show" inspiriran je nagrađivanim filmom "La Vie En Rose".

U dva čina u trajanju od 45 minuta ispričana je priča o životu pariške dive uz izvedbu njezinih nezaboravnih hitova, uz posebnu scenografiju i videoprojekcije u kojima su se našle nikada prije objavljene fotografije poznatih lokacija najromantičnijeg svjetskog grada iz doba Edith Piaf. U glavnoj ulozi je glumica i pjevačica Anne Carrere, "koja čudesno vjerodostojno donosi boju glasa Edith Piaf uz neizostavan karakter koji upotpunjuje kvalitetu doživljaja". Carrere je karijeru započela u talent showovima, a prethodno se školovala u području jazz i klasične glazbe. Emocijom i vokalnim mogućnostima zaradila je stojeće ovacije čak i u prestižnom Carnegie Hallu, zbog čega je mnogi kritičari već vide kao neizostavni dio broadwayskih pozornica.

Za veliki uspjeh "Piaf! The Show" nedavno je nagrađen u sklopu konferencije Midem u Cannesu. Kao jedan od najuspješnijih francuskih projekata u svijetu u 2017., nastavio je uspješan rad i 2018., koju je obilježio nastavak velike turneje po Sjevernoj i Južnoj Americi, a sad dolazi i u Zagreb. H
Najčitanije iz rubrike