Sport
EP RUKOMETAŠICA

Španjolke bile prejake, danas s Mađaricama “majstorica” za ostanak
Objavljeno 2. prosinca, 2018.

Hrvatske rukometašice porazom su otvorile nastup na Euru u Francuskoj. Izabranice Nenada Šoštarića u prvom su kolu skupine C u Montbeliardu uvjerljivo poražene od Španjolske s 25:18 (15:5).

Vrlo su loše hrvatske rukometašice odradile prvih 30 minuta, ponovivši tako "crnu rupu" s pripremnih utakmica uoči Eura. Izbornik Šoštarić već je u prvom poluvremenu morao iskoristiti dva time-outa, no ništa nije pomagalo u slaganju hrvatske igre. Španjolke su u 8. minuti imale već 5:1, a nešto kasnije serijom 5-0 odmaknule su na 12:3. Prijetila je prava katastrofa, jer je Španjolska sredinom nastavka imala i "plus 12" (22:10), da bi potom Hrvatice u završnici ipak ublažile poraz. Jedino je i s tim detaljom na kraju mogao biti donekle zadovoljan Šoštarić.

- Moram pohvaliti djevojke za drugo poluvrijeme u kojemu smo pokazali da možemo biti bolji nego u prvih 30 minuta. Međutim, ako imate 21 tehničku pogrešku u prvom dijelu, mislim na promašaje i izgubljene lopte, onda je jasno da na ovom nivou natjecanja ne smijemo imati tolike oscilacije i padove.

U drugom susretu prvog kola naše skupine Nizozemska je sa 28:25 (11:11) svladala Mađarsku, protiv koje Hrvatice igraju danas (18 sati). To je praktički i odlučujući dvoboj za prolazak skupine, što je istaknuo i izbornik Šoštarić.

- Utakmica s Mađarskom na neki je način odlučujuća koja će ekipa proći dalje. Mađari su nam rekli da je njima osnovni cilj pobijediti Hrvatsku, kao što je i nama isto njih. To je ekipa više-manje složena od igračica Ferencvarosa, igraju stilski s puno "prebrojavanja". Moramo paziti na šut lijevog beka Hafre, isto tako na srednju vanjsku Kovacsics, koja je dobar playmaker, imaju Mađarice dvije odlične vratarke Kiss i Biro, kao i kvalitetna krila. Protiv Nizozemske nisu toliko trčali polukontre, vjerujem da su htjeli usporiti nizozemski način igre. Međutim, vjerujem da će protiv nas brže odigrati, a mi moramo daleko kvalitetnije otvoriti utakmcu, odigrati puno bolje prvo poluvrijeme. Malo ćemo raditi promjene u obrani i pozicijama nekih igračica, isto tako miksat ćemo obrane 5-1 i 6-0. U nekim fazama sigurno moramo dati šanse pucačima, tipa Dežić i Prkačin, bar po pet minuta, pa ako ide šut, ide, jer pokazalo se na velikim natjecanjima da bez pravog šuta nema pravog rezultata - najavio je današnji susret 2. kola skupine C protiv Mađarske hrvatski izbornik Šoštarić. G. Roguljić

 
Španjolska           25 (15)
Hrvatska              18 (5)

MONTBELIARD - Dvorana Axone. Gledatelja: 3600. Suci: M. i S. Bennani (Švedska).

ŠPANJOLSKA: Martin 1, Arderius, Cesareo, Navarro (5+0), Castellanos (2+1), Gutierrez 3, Garcia 2, Pena 7, Gonzalez, Lopez 4 (4), Fernandez, Martinez 1, Rodriguez 1, Hernandez, Valdivia 1, Gonzalez 5.

HRVATSKA: P. Posavec 2, Plahinek 1, Krsnik 2, S. Posavec, Milosavljević, Kapitanović (2+0), Turk 3, Kalaus 1, Ježić 1, Milošević, Dežić 4 (3), Debelić 2, Glavan 1, Blažević 1, Prkačin, Pijević (5+0).

SEDMERCI: Španjolska 4 (4), Hrvatska 4 (3); ISKLJUČENJA: Španjolska 6 minuta (Gonzalez 2+2, Cesareo 2), Hrvatska 6 minuta (Kalaus 2, Ježić 2, Glavan 2)
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike