Sport
KOŠARKAŠKI ALPE ADRIA KUP

Ausrijski “lavovi” dobra priprema za domaći ogled sa Splićanima
Objavljeno 3. prosinca, 2018.
Prošla su 23 dana otkada su košarkaši Vrijednosnice Osijek odigrali neki službeni dvoboj na svom parketu. Još tamo 10. studenoga u Gradskom vrtu gostovala je Gorica, a bilo je to u sklopu 6. kola HT Premijer lige. Nakon toga, "brokeri" su morali na put. Dva domaća ogleda odradila su se u Zagrebu (Cibona) i Zaboku, gdje se ostalo praznih ruku. Isti slučaj bio je i u utakmici u sklopu Alpe Adria kupa, "brokeri" su poraženi u Pragu. Bio je drugi poraz košarkaša s Drave u ovom natjecanju (u četiri utakmice), gdje još uvijek imaju dobre izglede za prolaz u četvrtfinale, odnosno plasirati se među dvije najbolje reprezentacije u B skupini.

Upravo u ovom natjecanju, "brokeri" se ponovo vraćaju i domaćim ispitima. Večeras (18 sati) u Gradski vrt stižu "Lavovi" iz Traiskirchena. Austrijanci su jedina momčad u skupini koja ne zna za pobjedu. Arkadia je izgubila sve četiri utakmice, uključujući i onu protiv osječkog sastava, koji je prije mjesec dana slavio 77:65. Goste je u tom dvoboju predvodio Jakov Mustapić (19 poena), koji više ne stanuje u osječkoj svlačionici. Odličnu utakmicu odradio je Abdul Malik Abu sa 16 poena i 15 skokova, dvoznamenkasti su bili još Ozren Pavlović (14) i Mate Mandić (12).

Prvenstvenu stanku, Vrijednosnice Osijek iskoristile su za pojačani trening, ali i za odigravanje prijateljske provjere. Prije dva dana u zatvorenoj utakmici ugostili su tuzlansku Slobodu, koju su svladali 82:77. Svi igrači dobili su minutažu koju im je dijelio Ivan Barišić. Zbog obveza Vladimira Krstića u reprezentaciji, on će večeras voditi i dvoboj protiv Arkadije.

- Preostale su nam još dvije utakmice u ovom natjecanju. U planu je bilo da za vrijeme stanke odigramo i dvoboj sa slovenskim Hopsima, također na našem parketu, ali ta će se obveza odraditi naknadno, najvjerojatnije početkom godine. U slučaju dvije pobjede, izborili bi nastavak natjecanja, stoga je jasno da imamo i rezultatski imperativ. Austrijanci su na začelju naše skupine, ali ipak je riječ o momčadi koja je trenutno drugoplasirana u svom prvenstvu. Nama je ovo i dobro priprema za nadolazeći prvenstveni ogled, stoga Split želimo dočekati u pobjedničkom raspoloženju - naglasio je Barišić.

Jasno da je ogled sa Splićanima u nedjelju važniji, ali ne bi bilo loše pobjedama produljiti i ostanak u Alpe Adriji. U prethodna dva izdanja, to Vrijednosnicama Osijek nije pošlo za rukom.N. Benčina

 
Susret s “lavovima” iz Traiskirchena igra se večeras (18 sati) u dvorani Gradski vrt
Možda ste propustili...

BROKERI OTVARAJU POLUFINALE DOIGRAVANJA ZA PRVAKA

Ishod posljednje utakmice ne bi se smio ponoviti u Osijeku

FRANCUSKA POČELA ODBROJAVANJE DO POČETKA OLIMPIJSKIH IGARA

U Grčkoj sve spremno za paljenje olimpijske baklje, koja će na put do Pariza

Najčitanije iz rubrike