Regija
AFERA “LAŽNI MAIL” NA VIJEĆU

Gradskih 50.000 eura nije vraćeno, traži se počinitelj
Objavljeno 3. prosinca, 2018.
Grad je razmišljao o kupnji nekih od PAN-ovih nekretnina, kazao je gradonačelnik Marin Mandarić
ĐAKOVO

Ima li što novo u slučaju s lažnim mailom?, pitanje je to HDZ-ovog vijećnika Josipa Tomičića kojim je prošlog vikenda počeo aktualni sat 10. sjednice Gradskog vijeća, a kojim se afera "lažni e-mail", što je Đakovo potresala jesenas, prvi put našla za vijećničkom govornicom, iako je u međuvremenu bilo sjednica gradskog parlamenta. Na upit je odgovorio i na slučaj u kojem je gradski službenik u srpnju na lažni e-mail čija je adresa lažno glasila na ime gradonačelnika na račun u Velikoj Britaniji prebacio gotovo 50.000 eura gradskog novca podsjetio gradonačelnik Marin Mandarić (HDZ), nazvavši to "nesretno i nespretno prebačenim novcem gradske uprave".

– Tijekom srpnja ispalo je da je pogreškom gradskog službenika prevarant s računa Grada Đakova dobio gotovo 50.000 eura, a što je odmah prijavljeno policiji, protiv NN počinitelja podignuta je kaznena prijava te se u slučaj uključio i DORH. No prijenos novca nije se mogao zaustaviti. Sredstva do danas nisu vraćena u proračun Grada, i dalje se traga za počiniteljem. Novac dobili nismo, nadamo se da će naše institucije pronaći počinitelja - odgovorio je Mandarić.

– Tek danas se postavlja pitanje za 50.000 eura gradskog novca, a u međuvremenu su održane dvije sjednice GV-a, a gradonačelnik nas nije imao potrebu izvijestiti o tome, prepuštajući nas da o tome doznajemo u medijima - reagirala je HNS-ova Ankica Mandić. Uslijedio je niz pitanja vijećnika, pa i ono nezavisnog Ivana Drobine kada će početi radovi na aglomeraciji. Direktor Đakovačkog vodovoda Ivan Kočiš odgovorio je - sljedećeg ponedjeljka. HSS-ov Florijan Eberhardt pita hoće li na dražbama PAN-ovih nekretnina Grad što kupovati. Inicirao je da Grad sufinancira preglede na trihinelu. "Grad je razmišljao o kupnji nekih od tih nekretnina", odgovara Mandarić, dok na ideju o subvencioniranju trihineloskopskih pregleda odgovara kako je na Vitiki Univerzal postavio kontejnere za besplatno odlaganje otpada sa svinjokolja.

– Očekivao sam na ovoj sjednici proračun; ušli smo u prosinac, a njegovog nacrta nema - istup je Gorana Solde (koalicija Srcem za Đakovo). Dodao je kako aktualna gradska vlast "samo odrađuje projekte prethodnika", zapitavši gdje su novi, dok je Zorana Vinkovića (Srcem za Đakovo) zanimalo koliki je mjesečni trošak za Grad tiskanje Đakovačkog lista, a na što mu je Mandarić odgovorio – oko 15.000 kuna. U nastavku sjednice, a tijekom koje su se mogle čuti neprimjerene riječi s obje strane, usvojene su sve točke dnevnog reda, kao i dopuna.

Suzana Župan
Mariaj Omazića (Most), nakon ostavke, u vijećničkim je klupama zamijenila Natalija Bošnjaković
Poljar - bez novog zapošljavanja
Pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam Sanja Rogoz Šola branila je prijedlog Odluke o agrotehničkim mjerama, kao i prijedlog Odluke o službenim odorama i iskaznicama gradskih redara, među koje stižu i oni poljoprivredni. Rogoz Šola branila je i Program poticanja razvoja gospodarstva na području grada Đakova 2018. - 2020.Mandić je rekla da za poljoprivrednim redarom nema potrebe, da će “on biti samo šetač i uposlen samo da bi bio uposlen”. Odgovoreno joj je kako je to zakonska obveza. HDZ-ov Tomičić pozdravlja uvođenje poljoprivrednog redara, a SDP-ovu Sanju Bježančević zanima zahtijeva li to novo zapošljavanje, na što je Mandarić odgovorio kako ono nije u planu.
Možda ste propustili...

ŽUPAN DEKANIĆ PRIMIO I DARIVAO MALE NOGOMETAŠE

Uspješni limači NK-a Radnički

VERONIKA I ZLATKO POLA STOLJEĆA ZAJEDNO

U braku Mrakovih razgovor i dogovor nikad nisu zamrli

U INDUSTRIJSKOJ ZONI STRIZIVOJNE

Kvadrat euro, razlika do realne cijene de minimis

Najčitanije iz rubrike