Regija
BIZOVČANI ZADOVOLJNI 2018.GODINOM

Što su planirali, to su i ostvarili, nijedno naselje nije ostalo zapostavljeno
Objavljeno 3. prosinca, 2018.
BIZOVAC

Veliki broj značajnih razvojno-infrastrukturnih, društvenih, socijalnih i kapitalnih projekata ostvaren je u ovoj godini na području osam naselja bizovačke općine, potvrđuje načelnik Općine Bizovac, Srećko Vuković.

- U sklopu programa poticajnog zapošljavanja, u općini se na rok od šest mjeseci zaposlilo dvadeset osoba. Izvršena je digitalizacija više od trideset tisuća arhivskih dokumenata prikupljenih sve od 1993. godine, a i prolaznici kroz bizovački kraj mogu zamijetiti kako su redovito održavane javne zelene površine, ulice, nogostupi i prometna signalizacija, a ilegalna odlagališta otpada sanirana su uredno i temeljito. Općinska uprava brinula se za učinkovito zbrinjavanja pasa lutalica, provedbu deratizacije te zaštitu i očuvanje okoliša. Posebna briga vodila se o uređenju svakog pojedinog groblja i oborinskih kanala. Za potrebe izrade novih projekata izrađeni su planovi i katastarske i geodetske podloge, kao i certifikati energetske učinkovitosti javnih objekata. Sa značajnim financijskim sredstvima sufinancirana je davno započeta izgradnja sustava za odvodnju i pročišćavanje otpadnih voda - naglašava prvi čovjek bizovačke općine.

Na zadovoljstvo mještana najmlađe i najmanje bizovačke ulice, Cvjetne ulice, izgrađen je vodovod i plinska mreža. U naselju Novaki Bizovački postavlja se moderna LED javna rasvjeta. U Cerovcu je popravljena javna rasvjeta i obnovljen bunar u središtu mjesta. Zadovoljni su i stanovnici Habjanovačke ulice u Cretu Bizovačkom jer su u njoj postavljeni stupovi s rasvjetom, kao i na asfaltnom rukometnom igralištu smještenom u blizini tamošnje područne osnovne škole. Ispred groblja u Brođancima asfaltirano je parkiralište. Za potrebe izgradnje biciklističkih staza koje povezuju općinska naselja izrađena je projektna dokumentacija, a izrađen je i projekt izgradnje ljetne pozornice u Cretu, kao i projektni dokumenti potrebni za energetsku obnovu velikog društvenog doma u središtu Brođanaca. Uređene su prostorije bizovačke kinodvorane Mladost i KUD-a Bizovac. U središtu Habjanovaca izvedena je rekonstrukcija parkirališta, a tamošnjem nogometnom klubu uručena je traktorska kosilica, kao i nogometnom klubu BSK-Termia u Bizovcu. U habjanovačkom društvenom domu izgrađen je sanitarni čvor. U skladu s najavama, nastavljena je i obnova zgrade NK Sloga 1958 u Samatovcima te nabavljen stroj za kompostiranje i miješanje otpada. L. Aničić
Na Olimpijskom stadionu u Brođancima izveden je hidrantski priključak na vodovod
Najčitanije iz rubrike