Osijek
STANARI JÄGEROVE

Protiv parkiranja u dvorištu vrtića
Objavljeno 3. prosinca, 2018.
Stanari Jägerove ulice, susjedi Dječjeg vrtića "Vedri dani", već duže vrijeme mrko gledaju na praksu djelatnika navednog vrtića koja je, tvrde, postala svakodnevicom. Naime, dio je dvorišta te predškolske ustanove preko noći postao stalnim parkiralištem.

Stanari tvrde kako u vrtićkom dvorištu djelatnici svakodnevno parkiraju svoje automobile iako je riječ o zelenoj površini koja bi se mogla staviti u upotrebu za mališane. Dodaju i kako im se čini nepoštenim da oni koji tu žive za parkiranje u Jägerovoj ulici moraju platiti stanarsku parkirnu kartu s obzirom na to da se ni jedan ulaz ne može koristiti dvorištem kao parkiralištem, a eto, djelatnici vrtića parkiraju besplatno, i to, prema njihovu mišljenju, na neprimjeren način.

Iz uprave Dječjeg vrtića Osijek ne vide problem u ovoj praksi svojih djelatnika te kažu kako su im parkiranje u dvorištu vrtića dopustili.

- Izišlo se u susret djelatnicima koji stanuju daleko od svojega radnog mjesta, a na ovaj im je način omogućeno besplatno parkiranje. Plaće su male, a sat vremena parkiranja u ovoj ulici stoji četiri kune. Zašto ne pomoći nekomu tko dobro radi da svakodnevno bez tog stresa i dodatnih visokih troškova dolazi na posao? Ne znam zašto ljudima to smeta! Djeca imaju otvorenu, veliku zelenu površinu s igralima u dvorištu vrtića i uopće ne dolaze u kontakt s automobilima, dakle nije ugrožena njihova sigurnost. S druge strane, valja napomenuti kako Dječji vrtić Osijek ima velik problem s mnogim roditeljima koji kontinuirano parkiraju osobna vozila u dvorišta "Stribora", pokraj upravne zgrade DVO-a i "Pčelice" uz centralnu kuhinju, gdje čak postoje jasni natpisi da je ondje zabranjen čak i ulazak vozilima, te na taj način ometaju rad naših djelatnika", kaže ravateljica Dječjeg vrtića Osijek, Marija Štambuk Čabaj. I. Solar
Možda ste propustili...

LABORATORIJ ZA HUMANU REPRODUKCIJU

Očekuju još veći uspjeh u liječenju neplodnosti

STRUČNI SKUP O SIMULIRANIM SUĐENJIMA

Stekli znanja o važnosti sudstva

Najčitanije iz rubrike