Mozaik
JOŠ JEDNA ODLIČNA “A STRANA”

Vanna, Ksenija, Karan i Novković pričali su o svojim hitovima
Objavljeno 3. prosinca, 2018.

U četvrtoj emisiji popularnog HRT-ova showa "A strana" na Prvom programu HTV-a su gostovale dvije dame i dva gentlemana: Ksenija Erker, Vanna, Goran Karan i Boris Novković. Zašto neke pjesme uvijek želimo slušati iznova? Ne znamo! Zato smo u goste pozvali glazbenike čiji su život obilježili hitovi: Kseniju Erker, Vannu, Gorana Karana i Borisa Novkovića. Na svoj prvi hit nisu dugo čekali: Ksenija Erker imala je samo 19 godina kad je otpjevala baladu "Povedi me", ali što je to prema Borisu Novkoviću, koji je prvu pjesmu napisao za Srebrna krila sa samo 14 godina. Pjesma nije baš postala hit, ali samo nekoliko godina poslije "Tamara" ga je lansirala u zvijezde. A tek Vannin uspjeh koja je otpjevavši "Tek je dvanaest sati" poharala sve domaće top-ljestvice? Ili balada Gorana Karana "Priznaj mi", koja je oduševila brojne slušatelje, iako se radilo o hitu malo poznatog heavy metal benda Big Blue.


Naši gosti sjetili su se svojih prvih nastupa: prvi koncert Borisa Novkovića u Čavlima po broju posjeta premašio je Mišu Kovača iako je mislio da nitko neće doći na koncert. Trema pred prvi njegov nastup bila je tolika da je na šalabahtere morao napisati tekst kojim se želio obratiti publici. A pokazao nam je da je pripremio šalabahter i za nastup u "A strani". Čak i Vannu još uvijek ulovi trema, i to, priznala je, u najljepšem trenutku njezine karijere nastupu s Andreom Bocellijem.


No, voditelji nisu od naših gostiju uspjeli doznati koji je to "recept za hit". Prema njihovim riječima pravog recepta za hit nema: pjesma se sama izbori! Ivan Vukušić i Duško Ćurlić pokušali su doznati tajnu formulu glazbenog hita: Vanna kaže da za sebe ne može prepoznati hit, ali može za svoje kolege.
Boris osjeti neku blagu temperaturu kad napiše pravu pjesmu, ali publika je ipak ta koja odluči je li ta groznica znak bolesti ili hit. Recept za hit nismo saznali, ali kako je Ksenija Erker zaključila, najvažnija je glazba, sreća i užitak muziciranja s dragim glazbenicima. T.K.
PRVE GLAZBENE LJUBAVI I LJUTI ROCK
Gosti su nam objasnili i zašto su još uvijek čvrsto povezani sa svojim prvim glazbenim ljubavima. Borisu su Beatlesi njegova glazbena Biblija, Vanna se povjerila zašto je godinama bila ljuta na Whitney Houston: “Bila je osoba s toliko glazbenog talenta, a toliko malo talenta za život.” Goranu Karanu je pjesma “Soldier of fortune“ Deep Purplea otvorila srce čudeći se da netko tako može pjevati. Ksenija je s Arsenom dijelila ljubav prema Jacquesu Brelu i ostala je zauvijek vjerna šansoni. Napokon smo doznali i zašto je Goran Karan napustio rock ‑ priznao je: “Za rock moraš biti stalno ljut, a ja se ne mogu ljutiti više od pet minuta.”
Možda ste propustili...

JOŠ JEDNO VELIKO GLUMAČKO IME U EKRANIZACIJI SUPERPOPULARNE VIDEOIGRICE

Keanu Reeves posudit će glas Shadowu

Najčitanije iz rubrike