Mozaik
INES NOVAK I MARIJANA JAMAN

Na kalendaru nagrađenih najljepših mama Hrvatske našle se i dvije Osječanke
Objavljeno 3. prosinca, 2018.

Predstavljen je kalendar s izbora ljepote i simpatičnosti pod nazivom "Najljepša mama Hrvatske", koji krase lijepe mame iz cijele Hrvatske, a među njima i dvije iz Osijeka.

Podsjećamo, u šibenskom je kazalištu 1. rujna treću godinu zaredom održano finale izbora "Najljepša mama Hrvatske", a tom prestižnom titulom okitila se Virovitičanka Ivana Štengl. U kategoriji Dijamant titulom najljepše mame okrunjena je Osječanka Ines Novak. Uz to, dodijeljeno je i sedam lenti po kategorijama: NMH Elegancija Branki Vrbanec iz Zaboka; NMH Fotogeničnost Ani Vukičević iz Šibenika; NMH Fashion Ljubici Radović iz Podstrane; NMH Simpatičnost Maji Vincek iz Varaždina, NMH Glamur Ankici Biondić iz Lipovljana; NMH Osobnost Elizabeti Suzani Kozini iz Klisa i NMH Stil Marijani Jaman iz Osijeka.

Osamnaest natjecateljica iz cijele Hrvatske predstavilo se u tri izlaza, a o pobjednici je odlučivao žiri, kojeg su činili i šibenski gradonačelnik Željko Burić, dogradonačelnik Danijel Mileta i direktor Turističke zajednice Dino Karađole, s obzirom na to da grad i TZ od početka podržavaju ovaj izbor.

Natjecalo se u dvije kategorije na izboru: od 23 do 39 godina te kategorija Dijamant od 40 do 53 godine. Cilj je ovog natjecanja da se osim ljepote žene nagradi i sama uloga majke koju ima u obitelji i društvu. Svaka majka koja je sudjelovala na ovom izboru na svoj je način posebna. Upravo je to bio jedan od ciljeva: da se pokaže slojevitost, fizička, ali i unutrašnja ljepota žene koja je već ušla u majčinstvo. Majka je ne samo kućanica koja vodi brigu o svojim najdražima nego je ona uspješna žena i u poslovnom svijetu. Često su žene stavile svoje snove u ladice onog trenutka kad su se posvetile majčinstvu. Zbog toga se odlučila dati mogućnost svim majkama da se zabave, sklope nova prijateljstva, nađu vremena samo za sebe, pokažu svoj sjaj te prožive trenutak u kojem su upravo one u središtu pozornosti.

Uz majku, ova manifestacija za cilj ima promidžbu lokalnog bogatstva, običaja i važnosti turizma, a djeluje i u humanitarne svrhe.

Fotografije kalendara potpisuju Željko Krnčević i Milan Balaban, a snimane su na više lokacija grada Šibenika te u hotelima Bellevue, Life Palace i King Krešimir. Krune su unikatne te ih je izradila dizajnerica nakita iz Šibenika Ivana Slavica Vunić.

Regionalni izbori za 2019. održat će se 22. veljače za sjeverozapadnu Hrvatsku, 23. veljače za istočnu Hrvatsku te početkom travnja za Dalmaciju, a prijave su u tijeku.T.K.
Prijave za izbor Naljepša mame Hrvatske 2019. su u tijeku, a izbor za istočni dio zemlje je 23. veljače
Najčitanije iz rubrike