Osijek
PRVI ''OSIJEK YOUTHNITED'' U ESSEKER CENTRU

Želja nam je stvoriti platformu koja će zagovarati potrebe i interese mladih
Objavljeno 2. prosinca, 2018.

U sklopu programa obilježavanja Dana grada, Savjet mladih Grada Osijeka u suradnji s Kreativnom agencijom Adverta, u subotu je u Esseker centru organizirao cjelodnevni događaj ''Osijek Youthnited''. Prvo je to izdanje ove manifestacije nastale s ciljem prikazivanja mogućnosti za mlade koje se nude u našem gradu, pa se tako okupilo više od deset dokazanih nevladinih udruga koje kontinuirano i programski rade s mladima ili čiji je rad usmjeren prema mladima.

- Željeli smo da okupljene udruge dobiju na vidljivosti među mladima kako bi se upoznali s tim koji im je sadržaj ponuđen, u koje se volonterske aktivnosti mogu uključiti, kako mogu produbiti svoja znanja i eventualno steći neke nove vještine. S druge strane, željeli smo napraviti jednu platformu koja će djelovati prema jedinicama lokalne i regionalne samouprave, koja će zagovarati potrebe i interese mladih, jer smatramo da ta platforma mora dolaziti nužno od samih mladih i od ljudi koji rade s njima - rekao je Srđan Ferenčak iz Savjeta mladih Grada Osijeka.

Osim informativno-edukativnog dijela gdje su se mladi za štandovima udruga kao što su Dokkica, Slama, ReArt, Titan Atlas Klub ili Plantaža, upoznavali s radom udruga i raspitivali o mogućnostima volontiranja, edukacijama i slično, održano je i šest interaktivnih radionica. Tako je Udruga Plantaža održala radionicu žongliranja, dok je Udruga KultAkt kroz svoju radionicu mlade osvještavala o kvalitetnoj organizaciji slobodnog vremena u našem gradu. Budući da je u subotu bio Svjetski dan borbe protiv AIDS-a, Gradsko društvo Crvenog križa Osijek, uz predstavljanje svog rada, mladima je promoviralo pravilnu uporabu prezervativa, a u ''Chill zoni'' Udruge za rad s mladima Breza, pio se čaj i kavica, a i zasvirala se akustična gitara uz još poneki udaraljkaški instrument.

U večernjim satima rođendan Grada dočekan je u mladenačkoj, urbanoj atmosferi za koju su bili zaduženi zagrebački jazz-funk bend Nina Saffron & DMTN, prije kojeg je sve ''podigao'' domaći DJ Oliver. D. Miklić

Možda ste propustili...

ŽUPANIJA POMOGLA U ORGANIZACIJI TERENSKE NASTAVE

Učenici livanjskog kraja u Vukovaru

Najčitanije iz rubrike