Osijek
SVEČANA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA POVODOM GRADA OSIJEKA

Sjednica bez i jednog političkog govora posvećena mladima grada Osijeka!
Objavljeno 1. prosinca, 2018.
Zlatnu plaketu „Grb Grada Osijeka” za životno djelo ove je godine primio intendant HNK Osijek Božidar Šnajder

Svečana sjednica Grada Osijeka povodom Dana grada, održana je u subotu već tradicionalno u osječkom HNK, a ove godine raritet je što se na njoj nije mogao čuti niti jedan politički govor.
Naime, uzvanike iz političkog, gospodarskog, vjerskog, znanstvenog i društvenog života pozdravio je tek predsjednik Gradskog vijeća Željko Požega, koji je naglasio kako je svečana sjednica posvećena mladima grada Osijeka.

- Osijek je multikulturalan, suvremen i dinamičan grad, regionalno središte znanstvenog i kulturnog, te društvenog života i grad koji svima pruža jednake šanse da uspiju i da žive pristojan život. Takvu viziju svog grada moramo imati i u budućnosti i to je glavna poruka i odgovornost, poručio je Požega.

Gradonačelnik Ivan Vrkić stao je tek pred sve uzvanike i čestitao Dan grada. Ipak novinarima je nakon sjednice rekao kako bi uz sav trud koji Grad ulaže u uređenje infrastrukture volio dobiti povratnu informaciju svojih sugrađana o tome jesu li bar milimetar sretniji i zadovoljniji u životu nego li su to bili prošle godine.

- Kada to uspijemo onda ću biti sretan i zadovoljan. Politička stabilnost u gradu stvorila je pretpostavke za financijsku konsolidaciju, a najvažnije je da smo izdvojili više od sedam milijuna kuna za naše poduzetnike, koji će sada aplicirati za te novce, a kako bi lakše otvarali radna mjesta. Taj će se novac kroz porez vraćati u proračun kako bismo zajedno nastavili ulagati i razvijati grad. Naš cilj je stvoriti bolje uvjete za život i da naše djeca ostanu ovdje, poručio je gradonačelnik Vrkić.

Među aktualnim projektima, koje je ovom prigodom posebno želio istaknuti Vrkić je podsjetio na radove u Tvrđi vrijedne 100 milijuna kuna, ali i da je izabran izvođač za spajanje gornjogradske i donjogradske šetnice. Riječ je o projektu vrijednom 55 milijuna kuna.

- Ima prekrasnih projekata, samo trebamo raditi na tome da ojačamo građevinski sektor, kako bismo imali izvođače za ono što smo mi spremni platiti, poručio je gradonačelnik Vrkić.

​Inače, središnje događanje svečane sjednice bila je dodjela javnih priznanja Grada Osijeka za 2018. godinu. Zlatnu plaketu „Grb Grada Osijeka” za životno djelo ove je godine primio intendant HNK Osijek Božidar Šnajder, koji je na ovoj funkciji od 2009. godine, a za njegova mandata osječki HNK osvojio je neke od najvećih nagrada struke. Upravo je i Šnajder zahvalio u ime svih nagrađenih, kojih je ove godine bilo 12.

- Ja sam za razliku od mladih, koji su ovdje primili odlikovanje Grada Osijeka, nagrađen za svoj minuli rad a zaslugu da sam dobio ovu nagradu snose upravo umjetnici i svi djelatnici HNK, koji rade izvrstan posao proteklih godina, poručio je Šnajder, te dodao kako na mladima ostaje teret da još štošta daju ovom gradu i Hrvatskoj.

Nefreteta Zekić Eberhard

DOBITNICI JAVNIH PRIZNANJA GRADA OSIJEKA ZA 2018.
Zlatnu plaketu „Grb Grada Osijeka” ove su godine primili Zvonimir Kaprocki za izuzetan doprinos gospodarstvu grada Osijeka, te Darko Nađ za izuzetne zasluge u području obrane i zaštite, te pomoć braniteljima Domovinskog rata. Javno priznanje Pečat Grada Osijeka za 2018. primili su prof. dr. sc. Miljenko Brekalo, za osobit doprinos na području znanosti; Krešimir Ižaković, za osobita postignuća u veslačkom sportu grada Osijeka; Vladimir Mađarević, za osobita postignuća u razvoju sportske gimnastike grada Osijeka; Danijel Magdika, za osobit doprinos njegovanja kulture Mađara u Osijeku; Željko Bosilj, za osobit doprinos kvaliteti života osoba s invaliditetom; Goran Bokić, za osobit doprinos obrani grada Osijeka za vrijeme Domovinskog rata; Ivana Ivošević, za osobita ostvarenja u području tehničke kulture; Udruga Pobjede, za posebnu skrb o napuštenim psima, te promicanje i zaštitu prava životinja; Radio klub Josipovac, za osobita ostvarenja u području tehničke kulture.

Možda ste propustili...

14. VEČER UDRUGE HRVATA BIH “PRSTEN”

Uvelike pridonose boljitku zajednice

KRŠĆANSKA REFORMIRANA KALVINSKA CRKVA

Okupili goste iz Karpatskog bazena

17. KONGRES HZL-A U OSIJEKU

Kako odgovoriti na agresiju pacijenata

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RADOVI NA TRGU BANA JELAČIĆA NAKON TEKSTA U GLASU SLAVONIJE

Na omiljenom su igralištu napokon građevinci i bageri

2

POVEĆANO ZANIMANJE ZA CIJEPLJENJE

U ambulantama potrošili
sve cjepivo protiv gripe!

3

15. STUDENOGA NA SNAGU JE STUPILA OBVEZA KORIŠTENJA ZIMSKE OPREME

Vulkanizerske radionice pune, a na zamjenu guma čeka se i nekoliko sati