Osijek
PROSLAVILI 55. ROĐENDAN

Učenici i učitelji iz OŠ Vijenac oduševili kreativnim radovima
Objavljeno 30. studenog, 2018.
Nakon vode i vatre, ove su godine u sklopu programa “Četiri elementa” istraživali zemlju

Veselo je i emotivno bilo cijelog proteklog tjedna u OŠ Vijenac, koja je svoj 55. rođendan proslavila kreativno, plesno i multikulturno. Središnji događaj održan je u četvrtak u prepunoj dvorani Doma Hrvatske vojske - glazbeno-scenski program i predstavljanje aktivnosti učenika i učitelja u sklopu višegodišnjeg programa "Četiri elementa – voda, vatra, zemlja, zrak".

Ove su godine na radionicama istraživali treći element – zemlju. Uključeni su bili svi učenici od 1. do 8. razreda, njih dvjestotinjak. Učenički likovni radovi od utorka krase školske hodnike, no učenici su ostavili kreativan trag i u drugim predmetnim područjima.

- U području likovne kulture učenici su izrađivali likovne radove o temi kukaca tehnikom land arta, a za radove u drugim tehnikama kao izvor inspiracije poslužili su im likovi i pojmovi iz britanske književnosti, a sami su izradili i pozivnice za Dan škole – objašnjava ravnateljica Vesna Vrbošić, prof. Matematičari i likovnjaci na zidu jedne od učionica osmislili su i izradili Pitagorino stablo od fraktala. Izradili su učenici tako, primjerice, i rekvizite potrebne za predstavljanje na pozornici i scenografiju same pozornice, ali i ljekovite kreme od prirodnih sastojaka plodova zemlje, koju su dijelili nazočnima na svečanom program u četvrtak. Učenici u skupini Povijest i biologija bavili su se znanstvenim postankom Zemlje i povijesnim razdobljima, a pripadnici albanske i makedonske manjine predstavili su svoje zemlje.

Okupljene su dodatno razdragali oni najmlađi, učenici od 1. do 4. razreda, uz veseli ples patuljaka, pjesmu o Slavoniji, modnu reviju i recitacije. Školi je rođendan čestitao i predsjednik GČ Tvrđa Zoran Batnožić uz prigodan poklon - 3D printer.

Jasenka Pejaković
Ponose se brojnim uspjesima
OŠ Vijenac počela je rad u studenom 1963. kao OŠ “Boris Kidrič”, a današnji naziv nosi od 1991. Broj učenika koji su pohađali školu kretao se od 873 u prvoj školskoj godini, preko 695 učenika u školskoj godini 1993./94., do današnjih oko 200 učenika. O iznimnim ostvarenjima koje škola postiže u zajedničkom radu učitelja i učenika najbolje govore izvrsni rezultati učenika na natjecanjima najviše razine, i to u područjima literarnog, dramskog i tehničkog stvaralaštva, matematike, sporta... Nagradama za kreativan i inovativan rad mogu se pohvaliti i brojni djelatnici ove škole u Osijeku.
Možda ste propustili...