Kultura
IVAN VIDIĆ PREDSTAVIO NOVU ZBIRKU PRIČA

“San od tisuću ljeta”
Objavljeno 1. prosinca, 2018.
ZAGREB

Istaknuti dramatičar i prozni pisac Ivan Vidić predstavio je svoju novu knjigu "San od tisuću ljeta", zbirku novela koju su predstavljači opisali kao punokrvnu, izvanserijski maštovito pisanu satiru stvarnosti kojom se taj književnik potvrđuje kao enfant terrible hrvatske književnosti.

Knjigu je objavio nakladnik Hena com, a uvodno ju je u Dvorani Müller kina Europe predstavila spisateljica i prevoditeljica Nada Gašić. Istaknula je kako je riječ o zbirci sročenoj u 20 međusobno ulančanih priča, u kojoj se "književnost otela teoriji, i to, u Vidićevu slučaju, izvanredno uspješno". U njoj se Vidić otkriva kao vrsni stilist, a njegove se priče u krajnjoj liniji mogu nazvati i pričama nadrealnog, rekla je Gašić, "što bi možda i bilo istina da se na kraju ne dogodi nešto strašno".

U njoj se Vidić bavi pitanjima: kako bi izgledao život u Hrvatskoj da država kojim slučajem proda vodovod Amerikancima, a liječnici u bolnicama ostanu bez kirurškog konca; može li se u Lijepoj Našoj stvoriti dobar biznis na kupusu ili možda ostvariti znatan prihod pokretanjem jajare; što je Banda Velikog Petka, te zašto policija nadgleda vrane osumnjičene za korupciju. Djela su mu prevedena na desetak jezika. Hina
Možda ste propustili...

SPOT “VOLJENO MOJE” ANTONIJE BUDANO

Težina i istinska ljepota majčinstva

GDK GAVELLA NAJAVIO SVOJU POSLJEDNJU OVOSEZONSKU PREMIJERU

“Medeja” zrcali naše društvo danas

Najčitanije iz rubrike