Osijek
NAZVAO JE KOMUNALNI REDAR

Morala je odmah ukloniti obavijest o izgubljenoj mački
Objavljeno 27. studenog, 2018.
Vedrana Vasić iz Retfale kaže da je viđala druge obavijesti pa je i sama učinila isto

Nakon što joj je nestala sedmogodišnja sijamska mačka, Vedrana Vasić iz Retfale, naselje u kojem živi oblijepila je obavijestima ponudivši nagradu onome tko pronađe izgubljenu životinju. Nedugo potom njezina majka, čiji je telefonski broj bio na obavijesti, primila je poziv. Umjesto pronalazača s druge strane bio je komunalni redar.

- Rekao joj je da imamo dva sata da skinemo obavijesti, jer ćemo inače za svaku platiti 1000 kuna. Moram priznati da je plakata bilo puno i uglavnom smo ih lijepili na autobusnim postajama, odnosno na mjestima veće frekvencije, na stupove i sl. Vidjela sam puno oglasa zalijepljenih na takvim mjestima pa nisam pomislila da ne smijem i ja oglasiti nestanak mačke. Čim smo upozoreni, skinuli smo ih sve - ispričala je Vesić, čija je objava na Facebook stranici vrlo brzo podijeljena, uz negodovanje ljubitelja životinja, no naša sugovornica kaže kako je sve otišlo u krivom smjeru, jer, kako kaže, želi poštovati zakonske propise, ali nije smatrala da će njezin oglas uz brojne druge biti problem. Nalazila je tako, kaže, oglase za prodaju rakije, za kredite, kao i brojne druge, te je tako zalijepila i svoj. Nakon upozorenja redara odmah su svi uklonjeni, a cijela situacija, kaže, dobra joj je opomena za ubuduće.

Iz Grada Osijeka doznajemo da je čl. 24. st. 2. Odluke o komunalnom redu zabranjeno lijepljenje i postavljanje plakata na drveće, pročelja, plinske podstanice, trafostanice, energetske ormariće i ostala mjesta koja nisu za tu namjenu. Dopušteni su bez odobrenja samo na oglasnim stupovima, pločama, ormarićima i sličnim mjestima.

- Jednako se postupa u svim slučajevima lijepljenja različitih oglasa i redar daje rok za uklanjanje. Daljnje mjere poduzimaju se tek ako se rok koji je redar dao ne ispoštuje - stoji u obrazloženju Grada.

Marija Mihelić
7

godina stara mačka nestala je iz kuće i vlasnica nudi nagradu njezinu nalazniku. Unatoč brojnim obavijestima, mačka još nije pronađena
GDJE JE DOPUŠTENO LIJEPLJENJE OBAVIJESTI?
U gradu Osijeku i u Višnjevcu ukupno je 12 mjesta gdje je dopušteno lijepljenje obavijesti, i to na sedam oglasnih stupova i pet reklamnih ormarića.l Oglasni stupovi: Europske avenije 7 i prekoputa Doma zdravlja, Vukovarska 214, Crkvena/Z. J. Jovanovića, Sakuntalin park, ugao Dunavske i Krbavske, Trg bana Josipa Jelačića (kod Dome).

l Reklamni ormarići: Trg bana Josipa Jelačića uz biciklističku stazu, Strossmayerova 200, Vijenac Petrove gore bb, okretište tramvaja u Višnjevcu te ugao ulica Bana Josipa Jelačića i Nikole Šubića Zrinskog.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

KAD TI GLUTEN ZAGORČAVA ŽIVOT

Osam od deset oboljelih ne zna da ima celijakiju

2

KINEZIOLOŠKI FAKULTET OSIJEK

Svečano promovirana 34 magistra i 56 prvostupnika

3

BAUMIT LIFECHALLENGE: KATEGORIJA “ZAPANJUJUĆA STRUKTURA”

Gospodarski centar nominiran za najljepšu fasadu u Europi