Svijet
KOSOVSKA VLADA NASTAVLJA PRITISAK

Na popisu nepoželjnih Brnabić, Dačić, Vulin...
Objavljeno 26. studenog, 2018.
Beogradske Večernje novosti objavile su kako je kosovska vlada 1. studenoga donijela odluku o zabrani ulaska na Kosovo srpskim dužnosnicima, a u Srbiji su taj popis shvatili kao novu provokaciju Prištine nakon uvođenja stopostotne carine na robu iz Srbije. Na popisu su navodno premijerka Ana Brnabić, nekoliko ministara i članova srpskog parlamenta te suci Ustavnog i Vrhovnog žalbenog suda, ali nema srpskog predsjednika Aleksandra Vučića. Nepoželjni su ministar vanjskih poslova Ivica Dačić, ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović, ministar trgovine Rasim Ljajić, ministrica prometa i infrastrukture Zorana Mihajlović i ministar obrane Aleksandar Vulin, koji se hvali kako ulazi na Kosovo kada god poželi i bez znanja Prištine. Nepoželjna je i predsjednica Skupštine Maja Gojković i potpredsjednici Veroljub Arsić, Vladimir Marinković, Đorđe Milićević, Vjerica Radeta i Gordana Čomić, 18 sudaca i više državnih tajnika i pomoćnika ministara.


"Popis nepoželjnih osoba dostavljen je svim policijskim punktovima na prijelazima, uz napomenu da odmah budu uhićene ako dođu na neki od administrativnih prijelaza", navode Večernje novosti.
U Srbiji špekuliraju kako bi zbog tog popisa, uvođenja carina i nedavnog uhićenja četvero Srba osumnjičenih za ubojstvo srpskog političara na Kosovu koji se zauzimao za razgovore s Prištinom, Olivera Ivanovića, mogao doći u pitanje nastavak dijaloga Beograda i Prištine u Bruxellesu. M.Flego
Možda ste propustili...

VELIKA BRITANIJI U NAJVEĆOJ KRIZI U ZADNJIH 50 GODINA

Pregovori May i oporbe o Brexitu i dalje bez rješenja

JEDNA POSADA PREŽIVJELA, ZA DRUGOM SE TRAGA

Ruski vojni avioni sudarili se u letu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

AMERIKA I EU USPJELI NAGOVORITI PRIŠTINU DA UKINE 100-POSTOTNO OPOREZIVANJE?

Dačić ne vjeruje Thaciju ni kada takse ukida

2

MALO JE VJEROJATNO DA ĆE IRSKA PRISTATI

May želi bilateralnim sporazumom s Irskom riješiti problem Brexita

3

U BRITANIJI POTPUNI KAOS ZBOG BREXITA

May odbacila novi referendum o izlasku iz Europske unije