Regija
ASFALTIRANA CESTA VALENOVAC -FERIČANCI

Znatno skraćen put do Našica
Objavljeno 23. studenog, 2018.
FERIČANCI - Nakon tri mjeseca završeni su radovi na asfaltiranju lokalne ceste od Valenovca do Feričanaca, u duljini od 2,6 kilometara, odnosno do spoja s državnom cestom D2. Nova prometnica izbija na Podravsku magistralu, a asfaltiranjem spomenute dionice skraćeno je putovanje do Našica i Đurđenovca te stanovnici Valenovca više ne moraju ulaziti u centar Feričanaca. Nakon što je asfaltirana kolnička konstrukcija, preostalo je uređenje kanala oborinske odvodnje te postavljanje rubnjaka i izgradnja kolnih prilaza. Prema projektu, postavit će se i prometna oprema i signalizacija. Vrijednost radova je oko pet milijuna kuna, a financira ih Uprava za ceste Osječko-baranjske županije. Projektom će se svakako poboljšati i prometna povezanost obiteljskih gospodarstava i tvrtke Feravino, smještenih na lokalnoj cest duž koje su vinogradi, voćnjaci i šuma.


- Ovaj projekt je dugo pripreman i vrlo je vrijedan zbog povezivanja OPG-ova, ali i poboljšanja kvalitete života u samom Valenovcu. Uz asfaltiranje ceste, završena je izgradnja nogostupa i vodovoda kroz Valenovac - rekao je načelnik općine Feričanci, Marko Knežević.


Nova cesta nije samo skraćeni put do Valenovca nego i do Gazija, odredišta lovaca, planinara, gljivara, trkača i biciklista.


- Naš je osnovni cilj gradnjom novih trajnih vrijednosti poboljšati životne uvjete kako bi se spriječila daljnja depopulacija, ali i stvorili uvjeti za investicijska ulaganja i otvaranje novih radnih mjesta – ističe Knežević.


Želja im je da Općina, kaže Knežević, bude bliska svakom stanovniku a da istodobno bude općina koja će se po svojim sadržajima mjeriti s razvijenim hrvatskim općinama.
- Mi smo općina koja ima odličan položaj, odlične prirodne potencijale, odličnu prometnu povezanost. Na ovom prostoru može se dobro živjeti – tvrdi Knežević, dodajući kako općinu nastoje mijenjati sa željom da identitet, tradicija i šarm ostanu isti, a to je stvaranje općine u kojoj se proizvode kvalitetna vina. S.Fridl
Možda ste propustili...

ZA NEŠTO VIŠE OD 1,25 MILIJUNA KUNA

Ekonomsko je dvorište Klinovac opet na dražbi

NAŠIČANI ODALI POČAST SVIM POGINULIM BRANITELJIMA

Biciklističkim ultramaratonom povezali Vukovar i Dubrovnik

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana