Osijek
DRUŠTVO ZA POMOĆ OSOBAMA S INTELEKTUALNIM TEŠKOĆAMA

Pridonose lokalnoj zajednici 60 godina
Objavljeno 24. studenog, 2018.
U povodu obilježavanja 60. obljetnice Društva za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama Osijek u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku u petak je prezentiran desetominutni dokumentarni film o dugogodišnjem postojanju i radu udruge, kao i njezinu doprinosu lokalnoj zajednici.

- Temu smo nastojali potkrijepiti dokumentacijom i pričama, a iako se nekad pisalo rukom i unatoč tome što su nam terminologija i nazivlje pomalo nepoznati, uspjeli smo napraviti lijepu priču o prošlosti i sadašnjosti udruge. Također, prikazali smo u čemu se sastoji naš doprinos lokalnoj zajednici: od procesa odgoja i obrazovanja, uključivanja u razrede prije redovitih škola do formiranja Centra sa Specijalnom osnovnom školom "Dr. Zlatan Sremac". S godinama počeli smo se baviti problemima u području vrtićkih sustava, ostvarivanjem prava osoba s intelektualnim teškoćama, socijalnom skrbi odraslih osoba s teškoćama i slično - ispričala je Svetlana Marinković, voditeljica i koordinatorica udruge.

Obljetnicu je udruzi čestitala zamjenica osječkog gradonačelnika Žana Gamoš. ‘‘Ovdje je riječ o 60 godina rada, entuzijazma, požrtvovnosti i svega onoga čime ste pridonijeli našem gradu i našim sugrađanima. Ne radi se samo o skrbi nego i o savjetovanju, ali i o, što je najvažnije - integriranju sugrađana s intelektualnim teškoćama u društveni život Osijeka u području kulture, umjetnosti, sporta..." rekla je Gamoš.
D. Miklić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike