Crna kronika
NEPOPRAVLJIVI 43-GODIŠNJAK

U tri godine 13 puta
ignorirao zabranu vožnje
Objavljeno 21. studenog, 2018.
Višestrukog prometnog recidivista policajci su zaustavili na cesti između Kitišanaca i Gata

Za neke ljude pravila kojih se milijuni drugih pridržavaju jednostavno ne postoje. Ignorirat će sva upozorenja, makar ih to stajalo poprilično novca, čak i zatvora. U tu malu skupinu ljudi pripada i nepopravljivi 43-godišnjak kojeg su zaustavili prometni policajci Policijske postaje Belišće. Nakon uvida u policijsku evidenciju odmah je uhićen te mu prijeti zatvorska kazna.


Kako izvješćuje Policijska uprava osječko-baranjska, 43-godišnjak godinama krši prometna pravila i vozi pod zabranom. U konkretnom slučaju policajci su 43-godišnjaka zaustavili u utorak na cesti između Kitišanaca i Gata, na valpovačkom području, za upravljačem automobila iako nije smio voziti jer mu je zbog prijašnjeg prometnog prekršaja izrečena zabrana upravljanja vozilima B kategorije. Policajci su potom od operativnog centra dobili informaciju da je 43-godišnjak višestruki prometni recidivist jer je u posljednje tri godine čak 13 puta pravomoćno osuđen zbog ignoriranja zabrane vožnje! Nakon tog saznanja policajci su mu rekli da iziđe iz vozila, a potom su ga uhitili i odvezli u Policijsku postaju Belišće. Kako doznajemo, nepopravljivi vozač bit će doveden pred prekršajnog suca i, po svemu sudeći, očekuje ga poduže "hlađenje" u zatvoru.


Što treba učiniti da se ovakvo ponašanje, vozača koji ignorira zakon, ne ponovi? Možda bi u primjeru 43-godišnjaka bilo dobro da na snagu stupi MUP-ov nedavni prijedlog zakona o prometnim prekršajima da se recidivistima koji su vozili pod zabranom, uz visoke novčane kazne, jednostavno oduzme automobil. Kod takvih osoba nema jamstva da nakan izlaska iz policijskog pritvora ili zatvora neće odmah sjesti za upravljač.
Inače, rekorder po broju prometnih prekršaja u Slavoniji, ali i u Hrvatskoj, vozač je iz Semeljaca, o kojem smo izvještavali u nekoliko navrata. Čovjek nikada nije polagao vozački ispit, ali to ga nije spriječilo da u svom "vozačkom" stažu po Semeljcima i okolici do 2016. ne nakupi nevjerojatnih 1509 prometnih prekršaja. Nekoliko je puta bio i na triježnjenju zbog vožnje u pijanom stanju. I svaki je put nakon izlaska iz policije opet sjeo u automobil!
Milan Bugarić
1509

prometnih prekršaja priskrbio si je vozač iz Semeljaca
30

dana zatvora mogao bi minimalno dobiti 43-godišnjak
Policajci su nepopravljivog vozača odmah uhitili i priveli u policijsku postaju
Možda ste propustili...

HTIO IH PRODAVATI NA ZAGREBAČKOM PODRUČJU

Zaplijenjeno gotovo 300.000 tableta, uhićen 27-godišnjak

JOŠ JEDNA ŽRTVA INTERNETSKIH PREVARANATA

"Dionice" ga koštale 10.000 eura

Najčitanije iz rubrike