Sport
STOLNI TENIS: KVALIFIKACIJE ZA EP

Hrvatska izgubila u
Osijeku, ali ide na EP
Objavljeno 20. studenog, 2018.
Stolnotenisači Hrvatske poraženi su sinoć u osječkoj dvorani Gradski vrt od Poljske s 3:1 u svom posljednjem nastupu u kvalifikacijama za odlazak na ekipno Europsko prvenstvo 2019. Hrvatska je izgubila, ali je izborila odlazak na EURO, koji će se od 3. do 9. rujna sljedeće godine igrati u Nantesu. I uoči osječkog susreta i Hrvatska i Poljska su već vizirali put u Francusku, ali susret je imao težinu, jer pobjeda je nosila prvo mjesto u kvalifikacijskoj skupini, a time i status nositelja na Europskom prvenstvu i izbjegavanje najjačih reprezentacija u prvom krugu natjecanja. Hrvatska je trenutačno prva u skupini, ali pred Poljskom je još dvoboj s Turskom koji će najvjerojatnije dobiti i preuzeti "jedinicu".
Iako je Hrvatska u prvom kvalifikacijskom krugu slavila u Poljskoj s 3:0, bilo je jasno da će osječki dvoboj biti druga priča. Ponajprije jer su Poljaci kod kuće igrali bez svog prvog igrača Kineza Wanga Zengyia, a Hrvatska je tamo imala Andreja Gaćinu koji je zbog ozljede propustio dvoboj u Gradskom vrtu. Poljaci s prvim igračem, a Hrvati bez svog prvog reketa i pobjeda je opet pripala gostima. Samo što je ovaj put gost bila Poljska.
Hrvatska je dobro otvorila susret u osječkoj dvorani gdje je vladala odlična atmosfera i za stolnoteniske prilike neuobičajno pune tribine. Pucar je u prvom dvoboju svladao Wang Zengyia i donio Hrvatskoj vodstvo od 1:0. No, nakon toga su kontrolu nad susretom preuzeli Poljaci predvođeni Jakubom Dyjasom, koji se u Osijeku pokazao u sjajnom izdanju. Dyjas je prvo dobio Kojića za poljskih 1:1, a u posljednjoj partiji svladao je i Pucara te osigurao Poljskoj ukupnih 3:1. Između ta dva meča Marek Badowski je svladao Filipa Čipina.
Hrvatska je izgubila, ali sinoć u dvorani Gradski vrt nije bilo mjesta razočaranju. Nije išlo bez Andreja Gaćine, ali važno je da Hrvatska, najvjerojatnije s drugog mjesta u kvalifikacijama, ide na EURO u Francusku. I. Liović 
Hrvatska           1
Poljska              3

Pucar - Wang Zengyi 11:7, 11:8, 12:10

Kojić - Dyjas 8:11, 11:8, 7:11, 7:11

Čipin - Badowski 8:11, 5:11, 11:9, 5:11

Pucar -. Dyjas 8:11, 6:11, 6:11
Možda ste propustili...