Mozaik
NA STRANICAMA JEDNE AUKCIJSKE KUĆE

Bronca Vatrenih iz 1998. prodaje se na aukciji
Objavljeno 21. studenog, 2018.
Još se nije stišalo veselje zbog ovogodišnjeg osvajanja srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, a već dolazi jedna tužna vijest vezana uz Vatrene, ali one originalne iz 1998. godine. Momci koji su prije 20 godina Hrvatsku, pod ravnanjem Miroslava Ćire Blaževića, lansirali na nogometnu mapu svijeta osvojivši broncu u Francuskoj, nakon Rusije su, posve logično, pali u drugi plan.

No, ono što nije bilo očekivano jest da ćemo na stranicama jedne aukcijske kuće pronaći brončanu medalju iz Francuske koju prodaje netko od 30 članova ekspedicije koja se prije 20 godina kući vratila s, dotad, najvećim uspjehom hrvatskog sporta. Aukcijska je kuća na platformi The Saleroom objavila kako u ponudi ima medalju sa SP-a 1998. godine. Riječ je o medalji koji su naši nogometaši, u utakmici za treće mjesto pogotcima Roberta Prosinečkog i Davora Šukera, osvojili protiv Nizozemske. Rezultat je bio 2:1.

"Službena medalja za treće mjesto koju je osvojila Hrvatska. Brončana medalja visi na originalnoj vrpci. Proizvođač - Bertoni. Ima samo 30 kopija ovakve medalje i u pitanju je apsolutna rijetkost u aukcijskoj prodaji", stoji u oglasu u kojemu se jamči autentičnost medalje.

Nije poznato kome od 30 članova Vatrenih iz 1998. godine medalja pripada, ali očito osvajači bronce iz Francuske ne žive na visokoj nozi. Medalja je procijenjena na 7500 eura, a svi zainteresirani moći će svoje ponude dostaviti od 7. do 8. prosinca ove
godine.T.K.
123

Raverferum consul utum quo conduci squampo rtabullariAd rest facipte resultoriu vit
Možda ste propustili...

HRT: PODRŠKA BABY LASAGNI U PET HRVATSKIH GRADOVA

I Osijek je zaplesao na "Rim tim tagi dim"

POPULARNA SARAJEVSKA GRUPA

Zabranjeno pušenje rasplesalo Osijek

Najčitanije iz rubrike