Regija
POČETNA KONFERENCIJA

U Požegi pokrenut novi projekt “Zajedno u sportu”
Objavljeno 20. studenog, 2018.
POŽEGA

Požeški sportski savez pokrenuo je sportski projekt "Zajedno u sportu" financiran sredstvima EU. Partneri su grad Požega i Sportski klub Croatia, a vrijednost 809.000 kuna, od kojih su 85 posto sredstva EU socijalnog fonda a ostalo iz proračuna RH. Projekt će trajati 18 mjeseci a ciljana skupina su djeca s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom. Osnovni cilj je poboljšati pristup i sudjelovanje u sportskim sadržajima za osobe s invaliditetom i djecu s poteškoćama u razvoju i povećati socijalnu uključenost.

Na početnoj konferenciji obratili su se okupljenim predstavnicima sportskih klubova osoba s invaliditetom i ostalim čelnicima sportskih klubova Nino Abramović, predsjednik saveza i Darko Puljašić, gradonačelnik Požege.

- Na području županije živi 9.500 osoba s invaliditetom, što grad Požegu kao sjedište obvezuje da im pruži što bolje uvjete života, bolju pristupačnost svemu, pa i bolje uvjete za bavljenje sportom. Grad je uz ove dvije sportske udruge preuzeo odgovornost upravo organizirati i olakšati život svim ljudima koji su u problemima s zdravljem, rekao je gradonačelnik.

Kroz projekt će se unaprijediti sportski sadržaji, integracija osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju, jačanje kapaciteta trenera, sportskih instruktora i voditelja. Osigurat će se pristupačnost i nabaviti oprema za proširenje sportskih i rekreativnih aktivnosti za osobe s invaliditetom i djecu s teškoćama u razvoju. AGM Kruna
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike