Sport
NAKON REPREZENTATIVNE STANKE

Za derbi susret s Lokomotivom nedostajat će Pero, Haris i Muzo
Objavljeno 21. studenog, 2018.
Bočkaj je tek izišao iz karantene, a Hajradinović neće igrati zbog tri žuta kartona

Reprezentativna stanka je gotova, a u Gradskom vrtu dogodilo se upravo ono što je trener Zoran Zekić priželjkivao uoči nje - povratak ozlijeđenih igrača. Gotovo su se svi vratili u puni pogon, a u prijateljskoj utakmici protiv ZTE-a neki od njih bili su i strijelci.

Taj će podatak svakako oraspoložiti trenera bijelo-plavih, ali, što je još važnije, znatno ojačati konkurenciju u momčadi te Zekiću otvoriti mogućnost većeg izbora igrača u odnosu prema određenom suparniku. Osječki prvoligaš već se gotovo dva mjeseca baš muči s ozljedama i izostancima ključnih igrača pa će njihov povratak sigurno biti dobrodošlo osvježenje u finišu jesenskog dijela sezone. Osijek u tom posljednjem mini ciklusu ima niz sudara s izravnim suparnicima u borbi za drugo mjesto (Lokomotiva, Rijeka, Gorica), a očekuje ga i okršaj s Hajdukom u četvrtfinalu Kupa. Bit će to itekako vruća završnica prvog dijela sezone, u kojoj će bijelo-plavima doista trebati sve raspoložive snage. Zato nije ni čudno što je Zekić nakon susreta sa Slaven Belupom ustvrdio:

- Prvenstvo za nas počinje tek nakon posljednje jesenske stanke. Čekaju nas vrlo izazovni susreti, pa nam je zbog toga svaki igrač nužan.

U ovom trenutku za susret s Lokomotivom neće kandidirati samo tri prvotimaca. Ponajbolji igrač u posljednje vrijeme, Haris Hajradinović, ima tri žuta kartona, Petar Bočkaj tek je izišao iz karantene nakon što se obračunao s vodenim kozicama, pa je prerano za njegov povratak, bit će dobro ako do kraja tjedna odradi poneki trening, te dakako Muzafer Ejupi, koji je već više od pola godine izvan pravog treninga zbog komplikacija s bubrezima. Ta njegova duga apstinencija više se i ne računa kao izostanak jer je već na početku sezone bilo jasno kako je ova jesen za njega izgubljena. No zato su u punom pogonu neki važni napadački aduti. Ezekiel Henty zabio je ZTE-u, njegov se povratak najviše iščekuje jer bi trebao donijeti dodatnu probojnost u napadu. Valjda je sada zdrav kada je u pitanju trbušna stijenka i valjda ćemo ga gledati u izdanjima koja će podsjetiti na ona s početka prvenstva, kada je oduševljavao. Zdrav je napokon i Dmitro Lopa nakon dosta problema s aduktorom. No kod njega je problem i prije bila forma. Nakon sjajnog proljeća 2017. čovjek se nekako ugasio u posljednjih godinu i pol dana. Njegove bravure s loptom gotovo su zaboravljene. Bilo bi zgodno kada bi nas podsjetio na njih.

- Dobro je da su Henty i Lopa protiv ZTE-a odigrali ozbiljniju utakmicu. Svaki 60 minuta, vraćaju se u onaj ritam prije ozljeda. Nadam se da će do prvenstvenog susreta s Lokomotivom svi biti u konkurenciji za momčad, što bi nam bilo itekako važno - kaže Zekić.

U konkurenciji je opet i Tomislav Šorša, koji možda nije prvi izbor u ovom trenutku, ali je uvijek zahvalan backup za više pozicija ako zatreba. Zdrav je i, vjerujemo, u boljem tjelesnom stanju nego što je u Koprivnici bio Robert Mudražija, a Zekić je radu s prvom momčadi priključio i nekolicinu igrača iz druge momčadi, kojoj je završila drugoligaška sezona. Neke od njih, poput Pilja i Lončara, već je dosta koristio ove polusezone, a do njezina kraja možda na djelu vidimo i prvog "topnika" drugoligaškog natjecanja Josipa Špoljarića, koji je u 13. kola ostvario dvoznamenkasti broj pogodaka (deset), što se nikako ne smije i neće zanemariti. Špoljarić bi, naravno, ako se nametne, ozbiljniju ulogu trebao imati na proljeće, ali, ako se pokaže prilika, dobit će on minute i sada.
Uglavnom, Zekić će se nakon dužeg vremena moći osjećati kao trener, a ne samo kao "slagač momčadi", na što je bio prisiljen u posljednja dva mjeseca. Za susret s Lokomotivom opet će moći birati momčad, opet će se moći nadati i određenom doprinosu s klupe ako bude potrebno jer će na njoj imati iskusnijih igrača. Valjda nije zaboravio, s obzirom na to da se ni sam ne sjeća kada je posljednji put imao priliku birati igrače za udarnu momčad.

Dalibor Keler
povratnici
U KADRU HENTY, LOPA, ŠORŠA
3

igrača neće konkurirati za susret s Lokomotivom: Hajradinović, Bočkaj i Ejupi
10

pogodaka zabio je Špoljarić ove jeseni u drugoligaškoj konkurenciji
8

igrača Osijeka II priključio je Zekić treninzima
Možda ste propustili...

EURO PRED VRATIMA, A NIJEMCIMA U FOKUSU - IZBORNIK

Bayern kvari planove reprezentaciji

SAVATE PRVENSTVO HRVATSKE

HUS-u četiri medalje

Najčitanije iz rubrike