Sport
DRUGA HRVATSKA NOGOMETNA LIGA

Druga momčad Osijeka pokazala kvalitetu u prvoj drugoligaškoj polusezoni
Objavljeno 21. studenog, 2018.

Uvjerljivim izdanjem i sigurnom pobjedom nad Hrvatskim dragovoljcem, koja je mogla biti i izraženija od 3:1, nogometaši Osijeka II završili su više nego uspješnu jesensku polusezonu u Drugoj HNL. Bijelo-plavi su opravdali ulogu favorita protiv Zagrepčana te su tako prvi dio prvenstva završili na trećem mjestu tablice.

Uistinu je bio užitak ispratiti posljednji ovosezonski prvenstveni nastup Osječana u Drugoj ligi, jer do bodova nisu stigli stihijski ili poslije prekida, nego igrom koja je stvarala prilike pred suparničkim vratima. Nije bijelo-plave pokolebalo ni to što su iz prve izglednije situacije gosti stigli do vodstva iz kaznenog udarca, što se na kraju pokazalo praktički i jedinom opasnijom situacijom pred golom Kukića. S druge strane, pred suparničkim su golom bilo vrlo opasni, pa i konkretni, a posebno je raspoložen bio trojac Špoljarić, Pilj i Marin. Prvi je zabio dva gola te tako nastup u Drugoj ligi okončao kao vodeći strijelac s deset pogodaka, Pilj je sudjelovao u akciji kod prvog te zabio drugi, dok je Marin asistirao za prvi i treći pogodak.

Jasno je kako je nakon svega trener Dino Skender imao razloga za zadovoljstvo, i to ne samo s ovom utakmicom, nego i s čitavim prvim dijelom prvenstva kojeg je odradila njegova momčad.

- Definitivno smo utakmicu odradili na vrlo kvalitetan način, uostalom kao i cijelu polusezonu. Moram biti sretan i ponosan na ove dečke, jer nismo znali na početku prvenstva što nas čeka. Bilo je tu mnogo strepnje, nismo znali na što bi to moglo ispasti. No, na kraju mislim da smo pokazali definitivno kvalitetan nogomet, od prvog kola u Šibeniku, do ove posljednje utakmice. Pokazali smo kvalitetu, spojili smo i rezultat, a već smo i izbacili neke igrače prema prvoj momčadi. Ima ih još, samo je pitanje koje će od igrača trener Zekić prvo izabrati.

Osječani su u 13 kola upisali sedam pobjeda, kao domaćini bili su gotovo savršenog učinka (pet pobjeda i remi) te su ispred njih samo vodeći Šibenik i Dinamo II. Skender ističe kako je bodovno jesen mogla biti čak i učinkovitija, no da je prioritet druge momčadi ionako nešto drugo.

- Ovo je veliki uspjeh, s obzirom na to da smo novi u ligi, ali mislim da je zasluženo. Neke smo bodove nesretno izgubili te smo se uz malo sreće mogli uključiti i u borbu za sam vrh, iako nam to nije prioritet. Važnije nam je da se igrači razvijaju, da igramo dobar nogomet, a nitko nije sretniji od mene i ovih dečkiju kad se sve to spoji. Još jednom moram istaknuti da su dečki napravili odličan posao ove polusezone, čestitam im iz sveg srca, jer nije bilo lako. Svaka je utakmica nosile svoje poteškoće, stalno smo imali rošade iz prve u drugu momčad i bilo je to teško za pripremiti. Čestitam i svom stožeru, svi smo izuzetno sretni i ponosni. Ovo je zajednički uspjeh, no nećemo se zadržati na tome. Sada ćemo podvući crtu, vidjeti što smo napravili, što je bilo dobro, a što može biti još bolje, i idemo još jačim snagama u sljedeću polusezonu - rekao je Dino Skender nakon uspješno odrađene prve drugoligaške polusezone. G. Roguljić
Učinak Osijeka II u Drugoj HNL
Ukupno

13*7*3*3*20:13*24

Kod kuće

6*5*1*0*12:2*16

U gostima

7*2*2*3*8:11*8
Možda ste propustili...

FRANCUSKA POČELA ODBROJAVANJE DO POČETKA OLIMPIJSKIH IGARA

U Grčkoj sve spremno za paljenje olimpijske baklje, koja će na put do Pariza

OSASUNA ŠPANJOLSKI KLUB

Budimir će biti spreman za EP

Najčitanije iz rubrike