Osijek
UZ APLIKACIJU PAYDO I MASTERCARD

U četvrtak cjelodnevno besplatno parkiranje u 27 hrvatskih gradova
Objavljeno 21. studenog, 2018.
U svrhu popularizacije praktičnosti mobilnog plaćanja u gotovo svim većim hrvatskim gradovima u četvrtak, 22. studenoga, bit će Dan besplatnog parkiranja, prva nacionalna akcija ove vrste kojom je građanima korisnicima Mastercard kartica omogućeno praktički cjelodnevno parkiranje bez ikakvog troška. Preko besplatne aplikacije PayDo postojećim i novim korisnicima na dan akcije dostupno je besplatno preuzimanje desetosatnih parkirnih karata za maksimalno dvije registracijske oznake. Bilo da parkirate u mjestu stanovanja ili putujete na neku od lokacija gdje je PayDo aplikacija aktivna, možete iskoristiti ovu jednodnevnu akciju. Besplatno parkiranje, osim u Osijeku, moguće je i u Slavonskom Brodu, Đakovu, Požegi, Vukovaru, Bjelovaru, Crikvenici, Dubrovniku, Hvaru, Karlovcu, Koprivnici, Korčuli, Novom Vinodolskom, Ogulinu, Orebiću, Poreču, Puli, Rabu, Rovinju, Samoboru, Sisku, Splitu, Šibeniku, Varaždinu, Vodicama, Vodnjanu i Zadru.

Prvi je korak preuzimanje aplikacije PayDo na platformama za iOS i Android (App Store, Google Play) ili na web-stranici: www.paydo.hr. Nakon prijave u aplikaciju i registracije Mastercard kartice bira se grad, unosi registracijska oznaka vozila, određuje parkirna zona i razdoblje, a kao način plaćanja potvrđuje opcija ‘‘Besplatno uz Mastercard‘‘. Besplatno parkiranje tako je ostvareno u samo nekoliko klikova, na potpuno siguran i provjeren način te u skladu sa svjetskim standardima.

Nacionalna pokrivenost aplikacije diljem zemlje, popularno nazivane Pajdo, jamči gotovo svakodnevne uštede i nakon isteka akcijskog Dana besplatnog parkiranja. Iako je SMS još uvijek najrasprostranjeniji oblik mobilnog plaćanja, plaćanje aplikacijama ima brojne prednosti. Primjerice, PayDo ne koristi SMS protokol pa, za razliku od SMS-a, građani ne snose troškove naknada za platne transakcije.

- Zbog navedenih razloga, osim besplatnog parkiranja 22. studenoga, nastavljamo i godišnju promotivnu pogodnost za sve korisnike Mastercard kartica: 10 posto od iznosa plaćenog za satne karte vraća se korisniku na promotivni račun, što može koristiti pri budućem plaćanju parkiranja - objasnio je Mario Hegedüs, izvršni direktor Infoarta - IT tvrtke koja stoji iza PayDo aplikacije.

Prema rezultatima istraživanja aplikacijama za plaćanje koristi se gotovo 60 posto potrošača u zemljama gdje su takve usluge dostupne. Čak 95 posto Hrvata koristi se karticama, a 62 posto ih želi plaćati preko mobitela.

D. Miklić
DIGITALNA RJEŠENJA
- Veseli nas što možemo podržati projekte poput PayDo aplikacije jer korisnicima omogućuju da isti zaslon koji ne ispuštaju iz ruku mogu koristiti i za plaćanje. Prema procjenama korisnici pametnih telefona i tableta do 2019. napravit će gotovo 200 milijardi mobilnih transakcija godišnje. To potvrđuje da želja potrošača za jednostavnim digitalnim rješenjima u platnoj industriji raste, a pametni telefoni nameću se kao logično sredstvo plaćanja - istaknula je Sanja Žigić, direktorica Mastercarda u Hrvatskoj.
95

posto Hrvata koristi se karticama, a 62 posto ih želi plaćati preko mobitela
Možda ste propustili...

NA DAN PARLAMENTARNIH IZBORA

Trgovine koje rade 17. travnja

“OPERA PERDUTA” U ARHEOLOŠKOM MUZEJU

Humanitarni koncert za udrugu “Moje dijete”

SA ZIMSKE SLUŽBE RAVNO NA KOMARACE

Počeli larvicidni tretmani u Bilju

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana