Osijek
STANARI BANOVE NA MUKAMA:

Gradilište je opasno jer radovi kasne, a kopa se sve do kuća
Objavljeno 21. studenog, 2018.
U Banovoj ulici radi se na posljednjoj dionici projekta rekonstrukcije i izgradnje vodovoda i kanalizacije

Stižu nove pritužbe stanara Banove ulice na realizaciju projekta rekonstrukcije i izgradnje vodovoda i kanalizacije. Tvrde - ni nakon što su svoju mučnu priču o životu na neosiguranom gradilištu podijelili s javnošću, nitko im od naležnih nije došao pomoći, a s dolaskom prvog snijega i ledene kiše njihova se agonija produbila.

- Na dan kada smo kontaktirali s novinarima došla je na gradilište ugledna ekipa u odijelima. Sve su nešto gledali, mudro kimali glavama i otišli. Nakon toga radnici su samo ispred moje kuće na iskop ispred ulaznih vrata stavili jednu dasku, valjda zato što sam se ja osobno žalila Gradu. I to je to! Sutradan sve po starom. Nije istina da su ijednom drugom stambenom objektu postavili ikakav oblik zaštite od propadanja u iskope, koji su ljudima odmah ispred vrata. Oni koji daske imaju, postavili su ih sami! - priča Ana Marija Kovačević, koja je prošlog tjedna u ime stanara Banove upozorila na činjenicu da su postali zarobljenici gradilišta. Naime, kako smo već pisali, od početka listopada dio Banove u cijelosti je raskopan. Ljudi ispred ulaznih vrata imaju neosigurane iskope, a u jedan od njih upao je dječak, zadobivši vanjski prijelom noge.

Stanari Banove tvrde kako je razlog zbog kojega su u opisanoj situaciji činjenica što se na posljednjoj dionici projekt radi ubrzano jer se dosta vremena izgubilo, kako ljetos, kada su radovi znali stajati po nekoliko dana, a i sada kada se približava zima i minusi, najveći neprijatelji otvorenih gradilišta.

- Radovi su počeli u travnju 2017. godine i izvodili su se u nekoliko dionica - od raskrižja do raskrižja, kako ne bi sve vrijeme cijela ulica bila zatvorena. Kada bi se započinjala dionica, prvo bi se raskopao kolnik, u iskope bi se postavile nove cijevi i druge instalacije, iskop bi se zatrpao u cijelosti i kolnik rekonstruirao, a tek bi se onda kretalo u raskopavanje pločnika. U vrijeme radova stanari aktualne dionice bili su zamoljeni da automobile parkiraju u dijelove ulice koji nisu pod radovima. I to je funkcioniralo. No, kako smo mi posljednji na redu, pa valjda nije ostalo dovoljno vremena, kod nas se odmah krenulo u raskopavanje od zida do zida, a uz to, dio ulice koji je trebao biti gotov i gdje smo mi sada trebali parkirati ponovo je zatvoren zbog nekakvih dodatnih radova - tvrdi još jedan stanar iz Banove.

Iz Vodovoda Osijek još jednom odbijaju sve otpužbe na račun nebrige za stanare Banove tijekom izvođenja radova.
- Tvrtka Vodovod-Osijek d.o.o. investitor je rekonstrukcije vodovoda i kanalizacije u Banovoj ulici. Glavni izvođač – Gravia d.o.o., zajedno sa svojim partnerima, izvodi građevinske radove sukladno s projektima i pravilima struke. Komentar da se radovi u Banovoj ulici izvode „od zida do zida" zato što se morao razbijati već popločeni dio nije točan. Radovi na predmetnoj lokaciji izvode se „od zida do zida“ zato što odgovorne službe Grada i Vodovoda promišljaju o investicijama pa pristupaju istovremenoj zamjeni svih instalacija, kako bi se izbjegla učestala raskopavanja rekonstruiranih ulica. S radovima se ne kasni. U ispravnost ovakvog modela provođenja investicije uvjerit ćete se i sami ako pogledate završene dionice u Banovoj ulici - kažu iz Vodovoda.

Ivana Solar
Radovi vrijedni 17 milijuna kuna
Kada se projekt “Banova” završi, tamošnjih 157 kućanstava dobit će nove priključke i riješiti se problema sa starim cijevima. Također, na toj bi lokaciji trebao biti riješen i problem najniže gradske točke, koja je ugrožena u vrijeme poplava. Projekt rekonstrukcije vrijedan je sedamnaest milijuna kuna, a izvodi se zahvaljujući partnerstvu Grada Osijeka, Hrvatskih voda i Vodovoda Osijek.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RUŠEVINA U PEJAČEVIĆEVOJ 2 PRIJETI

Urediti, porušiti ili naplatiti oštru kaznu!

2

OSIJEK DOMAĆIN ZBOROVANJA SAVEZA IZVIĐAČA HRVATSKE

Gamoš: I izviđaštvo je škola za život

3

UOČI DOBRO WORLD CUPA

I djeca i umirovljenici
vježbali sa Seligmanom

oglas