Sport
NIKOLA VLAŠIĆ

Vjerujem da ćemo postati
nositelji reprezentacije,
ali sve u svoje vrijeme
Objavljeno 19. studenog, 2018.
Nikola Vlašić pripada novom igračkom valu hrvatskog nogometa. Uz Josipa Brekala predstavlja toliko potrebno osvježenje našoj selekciji, a izbornik Zlatko Dalić nije se ustručavao pružiti mu priliku u velikim utakmicama protiv Španjolske i Engleske. U Maksimiru sa Španjolcima ušao je s klupe, a na kultnom Wembleyju krenuo je od prve minute. I nije bio nezapažen, sudjelovao je kod vodećeg pogotka, a imao je još nekoliko dobrih akcija. Iako je debitirao na stadionu koji je pojam u nogometnom svijetu, nije se činilo da je previše impresioniran.

- Na Wembleyju protiv Engleske svakome igraču je san, a za mene je posebna priča jer sam krenuo od prve minute. Žao mi je što debi za Hrvatsku od prve minute neću pamtiti po pobjedi, ali tek sam na početku, nadam se da će za mene biti još puno ovakvih utakmica u budućnosti - rekao je u uvodu Nikola Vlašić.

Hrvatska je bila korak do nove velike pobjede. Jednom smo osvojili Wembley i šokirali nogometni svijet, a ovaj put smo bili na milimetar do nove senzacije. Samo nas je 12 minuta dijelilo od osvajanja prvog mjesta u skupini Lige nacija i odlaska na "Final four". Bila je to utakmica u kojoj je Hrvatska još jednom pokazala kako se može nositi sa svima.

- Englezi su me iznenadili u prvih pola sata. Pritiskali smo ih visoko, ali nisu nabijali loptu prema naprijed, nego su pokušavali igrati. Imali smo problema u prvih pola sata. Treba biti pošten i reći kako je Engleska u tih prvih pola sata mogla imati pogodak ili dva prednosti, no kasnije smo se stabilizirali, pa poveli, ali smo u posljednjih desetak minuta izgubili koncentraciju i primili dva nesretna pogotka koja su nas odvela u poraz. Nogomet je takav, protiv Španjolske mi smo bili ti koji su u završnici slavili, a sada se priča okrenula. Međutim, nismo ništa izgubili, ovo je za sve nas bio određeni test u kojemu smo mogli spoznati koliko vrijedimo. Važno je da budemo pravi kada krenu kvalifikacije za Euro.

Kada krenu te kvalifikacije za Euro u proljeće, nije isključeno da će mlađe snage polako postajati sve važniji kotačići "vatrene kočije". Vlašić i Brekalo trebali bi donijeti novu snagu u ofenzivi baš tamo gdje nam je i najpotrebnija jaka konkurencija. Igra i posebno odlučnost koju su demonstrirala njih dvojica razlog su za vedar pogled u budućnost.

- Imamo perspektivu, izbornik je dao priliku nama mlađima, ali bez iskusnih reprezentativaca bilo bi nemoguće iznijeti ovakve utakmice poput Španjolske ili Engleske. Na nama je da stječemo iskustvo pokraj starijih igrača te jednog dana preuzmemo odgovornost kada je reprezentacija u pitanju. Vjerujem da ćemo jednog dana postati nositelji igre reprezentacije, ali moramo biti strpljivi. Sve u svoje vrijeme. Ovo su za nas mlađe dragocjena iskustva - zaključio je Nikola Vlašić, jedan od igrača koji je reprezentaciji donio novu snagu i svježinu. D.Keler
MLADI nadolazeći “VATRENI” VAL
Nikola Vlašić i Josip Brekalo samo su prvi izdanci odlične generacije koju Hrvatska ima u reprezentaciji U-21. Ta selekcija ima baš sve što je potrebno za velike stvari i zato joj se u ljeto mora omogućiti odlazak na Euro u najjačem mogućem sastavu. Neka kroz to natjecanje pokušaju izboriti plasman na Olimpijske igre jer to ni jednoj generaciji još nije uspjelo. I nisu samo njih dvojica, ima kod Nenada Gračana još velikih talenata poput Ivana Šunjića, Luke Ivanušeca, Petra Bočkaja, Roberta Mudražije, do već etabliranih igrača poput Alena Halilovića, Duje Ćalete-Cara, Filipa Benkovića i Borne Sose. To je potencijal koji se jednostavno mora iskoristiti.
Nikola Vlašić

reprezentativac Hrvatske

- Imamo perspektivu, izbornik je dao priliku nama mlađima, ali bez iskusnih reprezentativaca bilo bi nemoguće iznijeti ovakve utakmice poput Španjolske ili Engleske. Na nama je da stječemo iskustvo pokraj starijih igrača te jednog dana preuzmemo odgovornost kada je reprezentacija u pitanju.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

2

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

3

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže
zajedništvo i podršku