Sport
NK OSIJEK

Zekiću osmorica iz druge momčadi
Objavljeno 20. studenog, 2018.
Posljednju jesensku prvenstvenu stanku nogometaši Osijeka iskoristili su na pravi način te s dvije uspješno odrađene prijateljske utakmice najavili kako završnicu polusezone spremno dočekuju. Golijada protiv niželigaša Slavonca iz Tenje, a potom i uvjerljiva pobjeda protiv mađarskog drugoligaša ZTE-a pokazale su ozbiljnost bijelo-plavih, ali i razigranost, jer osim ukupno 17 pogodaka (tri Mađarima), bilo je stvoreno još prilika, a trenera Zorana Zekića posebno može veseliti da su se u strijelce upisivali svi iz napadačkog reda.

Upravo su golovima Hentyja, Marića i Bobana Osječani svladali ZTE, pa bi Zekić mogao imati slatke brige uoči nedjeljnog gostovanja kod Lokomotive, bar što se opcija u napadu tiče. Nije stoga ni čudo kako je strateg bijelo-plavih pozitivno ocijenio tu provjeru, zadovoljan gotovo svim segmentima igre.

- Osim u prvih 15-ak minuta, u kojima smo pokazali malo neodgovornosti te smo ušli u susret nešto komotnije, sve ostalo je bilo na prilično dobroj razini. Osim pogodaka, stvorili smo još puno prilika, posebno u drugom poluvremenu. Dobro je da su Henty i Lopa odigrali ozbiljniju utakmicu, svaki po 60 minuta i vraćaju se u onaj ritam prije ozljeda. Nadam se da će do prvenstvenog susreta s Lokomotivom svi biti u konkurenciji za momčad, što bi nam bilo itekako bitno. Ovo s Mađarima bilo je na sasvim solidnoj razini, mogu reći da sam zadovoljan onim što smo odigrali, kao i činjenicom da su nam sva tri gola postigli napadači - rekao je Zekić, koji je nakon slobodne nedjelje jučer odradio prvi ovotjedni trening s momčadi.

Danas će na programu biti dva, a potom uobičajeni ritam do puta u subotu. Konkurencija je dodatno proširena priključivanjem većeg broja igrača iz druge momčadi, koja je u subotu uspješno završila debitantsku polusezonu u Drugoj ligi. Uz već standardne članove prve momčadi, Pilja i Lončara, ovaj će tjedan pod Zekićevom paskom trenirati i Špoljarić, Radeljić, Talys, Caimacov, Soldić i Marin. Logičan je to slijed i normalan put razvoja mladih igrača, od kojih su neki već ranije bili istaknuti kako će do kraja sezone, a možda već i jesenas, dobiti minutažu i u Prvoj ligi. Razumljivo, u prvi je plan apsolutno iskočio Špoljarić, koji je s deset pogodaka vodeći strijelac Druge lige te je potvrdio kako je prerastao taj rang natjecanja i da je spreman za veće izazove. I Zekić je više puta najavljivao kako mu namjerava pružiti važniju priliku te ostaje samo vidjeti hoće li se to dogoditi već ovog vikenda. Dobrim igrama u posljednje vrijeme iskočio je i Marin, koji je pokazao kako može biti dobra alternativa za lijevi bok.

Očekuje se i povratak s reprezentativnih obveza Ćavara i Šutala, već se vratio Mudražija, a definitivno i izvješće o zdravstvenom stanju Bočkaja. On se jučer trebao vratiti u Osijek, nakon čega će liječnici donijeti odluku kada se može priključiti treninzima s ostatkom momčadi, odnosno jesu li vodene kozice definitivno stvar prošlosti. Bočkaj je uz kartoniranog Hajradinovića i jedini prvotimac koji je izvan konkurencije za “lokose”, koje će bijelo-plavi u nedjelju pokušati “preskočiti” i izbiti na drugo mjesto.
G. Roguljić
Delegacija NK Osijek u Vukovaru
Delegacija NK Osijek, kao i prijašnjih godina, i ove je na dan obilježavanja stradavanja Vukovara posjetila grad heroj te položila vijence i zapalila svijeće. Kod spomenika ispred gradske bolnice, na Memorijalnom groblju hrvatskih branitelja te kod posljednjeg počivališta i spomenika jednog od legendardnih zapovjednika obrane Blage Zadre prisjetili su se i odali počast svim poginulima i stradalima u obrani Vukovara.
Najčitanije iz rubrike