Novosti
PROVJERA NEISPRAVNIH POTPISA U APIS-U

Samo dvoje na uvidu referendumskih potpisa
Objavljeno 19. studenog, 2018.
Od 18 potpisnika dviju referendumskih inicijativa "Istina o Istanbulskoj" i "Narod odlučuje", koji su se prijavili za uvid u svoje nevažeće potpise, samo je dvoje prvog dana došlo u prostorije tvrtke APIS, izjavila je novinarima državna tajnica u Ministarstvu uprave Josipa Rimac. Podsjetila je da se uvid u neispravne, odnosno nevažeće potpise, u APIS-u može obaviti do srijede, 21. studenoga, od 9 do 15 sati.

Na pitanje da prokomentira slab odziv prvog dana Rimac je kazala kako to pokazuje da "potpisnici apsolutno vjeruju Ministarstvu uprave i tijelima Republike Hrvatske da su svoj posao obavili prije svega transparentno i korektno". Podsjetila je da je Ministarstvo uprave 13. studenoga objavilo termine uvida u potpise prikupljene u sklopu dviju referendumskih inicijativa koji su nakon provjere i prebrojavanja proglašeni nevažećima. Zainteresiranoj javnosti omogućen je uvid u neispravne, odnosno nevažeće potpise u prostorijama tvrtke APIS kojoj je bila povjerena provjera potpisa. Rimac je također podsjetila da će se od 26. do 28. studenoga omogućiti uvid predstavnicima građanskih inicijativa "Istina o Istanbulskoj" i "Narod odlučuje", čiji će predstavnici moći pregledati svih 44.974, odnosno 40.875 nevažećih potpisa. Građanske inicijative za to su mogle odrediti do deset predstavnika po svakom od tri referendumska pitanja. Za predstavnike građanskih inicijativa ostavlja se mogućnost za određivanjem dodatnih termina, ako se pokaže objektivna potreba, i ako se o tome dogovore sve zainteresirane strane.

Prijavljeni predstavnici organizacija civilnog društva imaju mogućnost promatrati uvide potpisnika i predstavnika građanskih inicijativa u sve navedene dane. H
Najčitanije iz rubrike