Novosti
GRAĐANI OCJENJIVALI NAJUSPJEŠNIJE

U Virovitici najbolji EU projekt
Objavljeno 20. studenog, 2018.
Građani su i ove godine odabrali najuspješnije lokalne EU projekte u razdoblju 2016./2017. u konkurenciji više od 50 projekata. Tako je u kategoriji Investicijski i strukturni projekti pobjedu odnio projekt Panonski drvni centar kompetencija u Virovitici. Pobjednik u kategoriji Međunarodni projekt je Hiking Europe - otkrivanje ruralne Europe kroz pješačke staze, na području Dubrovačko-neretvanske županije, a za građane je najuspješniji društveni projekt Socijalna košarica u Koprivnici. Projekte su nominirale regionalne razvojne agencije s područja cijele zemlje, a u svrhu prezentacije i promocije uspješnih projekata financiranih sredstvima EU-a.


Izbor za najuspješniji lokalni EU projekt u Hrvatskoj Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije održava četvrtu godinu zaredom, a najbolje među najboljima biraju sami građani glasovanjem preko internetske stranice www.strukturnifondovi.hr.
Panonski drvni centar kompetencija uspješan je primjer suradnje znanstvenika, industrije i lokalne zajednice, navodi se u priopćenju Ministarstva. Jedini je to centar za razvoj drvne industrije u Hrvatskoj koji u svim fazama razvoja proizvoda pruža usluge malim i srednjim poduzetnicima iz drvno-prerađivačkog sektora u regiji, s naglaskom na istraživanje i inovacije.I.M.
Možda ste propustili...

KLIMATSKI CILJEVI: NUŽNA ULAGANJA

Klimatske promjene povećavaju troškove gospodarstvu

GEOPOLITIČKE OKOLNOSTI I EUROPLJANI

Više od 80 posto hrvatskih građana naklonjeno EU-u

VJERUJE U DOGOVOR LIJEVIH I DESNIH

Milanović: Istanbulska konvencija nije bitna

Najčitanije iz rubrike