Novosti
PRIPADA HRVATSKOJ DO OKONČANJA POSTUPKA SUKCESIJE

Grad Kragujevac nada se povratu odmarališta
Objavljeno 20. studenog, 2018.
Kragujevac, grad u središnjoj Srbiji, najavio je kako će u kontaktima s hrvatskim vlastima pokušati mirnim putem povratiti vlasništvo nad odmaralištem u mjestu Gradac kod Makarske.

"O redoslijedu koraka koje ćemo poduzeti odlučit će Gradsko vijeće, a slijedit ćemo i stav domaćih institucija u vezi sa srpskim odmaralištima u Hrvatskoj. Mjerodavnim institucijama u Hrvatskoj prvo ćemo dostaviti svu dokumentaciju koja dokazuje da je odmaralište u našem vlasništvu. Mogli bismo i podnijeti tužbu, ali još ćemo vidjeti jer ti postupci jako dugo traju", rekao je gradski pravobranitelj Branko Petronijević agenciji Beta navodeći kako će se Kragujevac najprije obratiti Ministarstvu državne imovine Republike Hrvatske. Petronijević drži kako će odmaralište u Gradcu biti "kad-tad" vraćeno Kragujevcu, koji je pedesetih godina prošlog stoljeća kupio zemljište i sagradio nekoliko objekata u sklopu odmarališta. On je lani posjetio odmaralište i uvjerio se da su objekti obnovljeni i u dobrom su stanju, a dio je u uporabi.

Ustvrdio je kako je to odmaralište "oteto" 1991. godine, a u vlasništvu Hrvatske je od 1999., kada je "zakonom predviđeno da imovina pripada državi do okončanja postupka sukcesije". M.Flego
Možda ste propustili...

PARLAMENTARNI IZBORI 2024. KAMO ĆE HRVATSKA?

Dan odluke: 2302 kandidata, 151 mjesto

POSAO ZA OSJEČKE KOMUNALNE REDARE

Kazne za izborne plakate na javnim površinama