Osijek
EKONOMSKI FAKULTET

Stjecanje potrebnih vještina i sposobnosti
Objavljeno 20. studenog, 2018.
U Ekonomskoj i upravnoj školi Osijek u ponedjeljak je svečano otvoren projekt ‘‘Budi kreativan - osiguraj svoju budućnost‘‘ financiran od Europske unije u sklopu Erasmus+ programa. Koordinator je projekta Obrazovni centar za kreativni razvoj IDEALL iz Novog Sada, a partneri su Srednja stručna škola ‘‘Branko Radičević‘‘ iz Rume, Umjetnička škola ‘‘Enrico e Umberto Nordio‘‘ iz Trsta te Ekonomska i upravna škola Osijek, koja je pristupanjem ovom dvogodišnjem projektu svojim nastavnicima i učenicima osigurala niz kreativnih edukacija i radionica.


Nakon završetka projekta učenici će steći sposobnost kritičkog mišljenja, jačanja samopouzdanja, sposobnost kreiranja vlastitih ideja na konkretnim primjerima te razviti socijalne vještine, a treba napomenuti kako je u Hrvatskoj, Srbiji i Italiji visok postotak mladih nezaposlenih ljudi kojima su potrebne upravo te vještine i sposobnosti.
- Edukacijama i radionicama naši će učenici moći naučiti kako na slobodouman i kreativan način doći do kvalitetnih i lijepih poduzetničkih i inih ideja koje će im pomoći na putu da danas-sutra postanu uspješni, poduzetni, a nadasve konkurentni i traženi na tržištu rada - poručila je ravnateljica Ekonomske i upravne škole Osijek Lidija Žaper, uz Gordanu Živković (IDEALL), Mirka Zrnića (Srednja stručna škola ‘‘Branko Radičević‘‘) i Jasmina Nonisa (Umjetnička škola ‘‘Enrico e Umberto Nordio‘‘), jedna od nositelja projektnog tima. D. Miklić


Danijel Miklić
Znanje i kreativnost za uspjeh
‘‘Davno sam pročitao misao Alberta Einsteina, koji je rekao da je mašta neograničena, i kao takva važnija od znanja te da ‘‘sve znanje ovog svijeta nije dovoljno da se sagradi svemirski brod koji bi mi omogućio putovanje brzinom svjetlosti, ali ja sam u svojoj mašti to uspio‘‘. Mašta nije dovoljna ako nemamo znanje, no isto tako loša je situacija kada imamo znanje, ali nam nedostaje mašta. Znanje je osnova, a na bazi mašte, na kreativan način, gradimo nešto što želimo; i to je poanta ovog projekta‘‘, rekao je idejni začetnik projekta Zdravko Živković.
Možda ste propustili...

GRAD OSIJEK I HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U OSIJEKU

Zajedno u obnovi zgrade HNK-a

Najčitanije iz rubrike