Osijek
SVEUČILIŠTE IZDVOJILO 1,5 MILIJUNA KUNA ZA 38 PROJEKATA

Guberac: Novac za bolju vidljivost
Objavljeno 20. studenog, 2018.
U vijećnici Rektorata Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u ponedjeljak su s profesorima i mladim znanstvenicima sastavnica potpisani ugovori o suradnji u sklopu znanstveno-istraživačkog i umjetničkog projekta "UNIOS - ZUP 2018". Sveučilište je za realizaciju 38 projekata osiguralo 1,5 milijuna kuna, i to iz posebnog vlastitog fonda.

Rektor, prof. dr. sc. Vlado Guberac ističe kako druga hrvatska javna sveučilišta sredstva za projekte takve vrste izdvajaju iz programskih ugovora Ministarstva znanosti i obrazovanja, ali i da je s obzirom na broj profesora iznos koji osječko sveučilište izdvaja višestruko veći usporedi li se s drugim većim sveučilištima.

- Vjerujemo da je to itekako dobro uložen novac i da će ti projekti rezultirati radovima i znanstvenim otkrićima koji će biti publicirani u znanstvenim časopisima i tako povećati vidljivost Sveučilišta, ali i poboljšati položaj na svjetskim rang-listama sveučilišta - kazao je rektor Guberac. Dodaje da je riječ o izvrsnim projektima, koje su birali unutarnji i vanjski recenzenti.

- Više je zanimljivih projekata iz STEM područja, s onih sastavnica koje imaju aplikativne rezultate, ali nije zanemareno ni društveno i humanističko područje - kaže rektor Guberac. Već ovoga tjedna počinju i prve uplate matičnim ustanovama potpisnika. J. Pejaković
Možda ste propustili...

URUČENE USPOMENICE NA MEMORIJALNU HODNJU OSIJEK - VUKOVAR

Svake godine sve više učenika želi dati svoj obol žrtvi Vukovara

PLANINARSKO DRUŠTVO ZANATLIJA

Ponovno na Podunavski pješački put u nedjelju

Najčitanije iz rubrike