Osijek
OPĆINA ČEPIN SUFINANCIRA GPP KARTU NEZAPOSLENIMA

Umjesto za 700 sada do Osijeka za 100 kn
Objavljeno 19. studenog, 2018.
Olakšanje za nezaposlene iz Čepina, odnosno dobra vijest za tu kategoriju stanovnika, dolazi iz čepinske općinske uprave. Naime, kako doznajemo od načelnika Dražena Tonkovca, Općina Čepin i GPP zaključili su aneks ugovora o sufinanciranju cijene javnog prijevoza, kojim je utvrđena nova cijena prijevoza za nezaposlene.

- Mislim da je ovo velika stvar za nezaposlene osobe i umnogome će im olakšati kućni budžet, jer su do sada nezaposleni plaćali mjesečnu kartu kao i putnici koji imaju opću radničku kartu, a čija je puna cijena 700 kuna. Aneksom ugovora utvrđeno je da će, uz sufinanciranje od Općine Čepin, cijena mjesečne karte za nezaposlenu osobu iznositi 100 kuna. Pravo na sufinanciranu cijenu prijevoza imaju nezaposlene osobe s prebivalištem ili boravištem na području općine Čepin koje su prijavljene na Zavodu za zapošljavanje. To pravo nezaposlene osobe ostvaruju na temelju popisa koji dostavlja Zavod za zapošljavanje i uz predočenje osobne iskaznice ili potvrde sa Zavoda za zapošljavanje i preslike potvrde o prebivalištu ili boravištu - objasnio je čepinski načelnik.

Tonkovac dodaje kako se odredbe ovog aneksa, odnosno nova cijena mjesečne karte za nezaposlene, primjenjuje od 1. studenoga 2018.

- Ovom mjerom želimo omogućiti nezaposlenima, za simboličnu cijenu mjesečne karte, lakšu komunikaciju s gradom, odnosno odlazak u grad zbog obveze redovite prijave na Hrvatski zavod za zapošljavanje, kao i radi ostvarivanja prava koja im pripadaju. Nezaposleni će nesmetano moći, u potrazi za poslom, odlaziti na razgovore za posao s potencijalnim poslodavcima te, u konačnici, u bilo koju instituciju u gradu - smatra Tonkovac. D. Pejić
Najčitanije iz rubrike