Osijek
TRIBINE O EU-U NA PRAVNOM FAKULTETU

Poticanje angažmana mladih
Objavljeno 20. studenog, 2018.
Učenici srednjih škola iz Osijeka, Vukovara i Slavonskog Broda sudjelovali su jučer na dvije informativne tribine na Pravnom fakultetu, gdje su stručni predavači u kontekstu Europske unije predstavili važnost uključivanja mladih u demokratske procese, njihova prava i mogućnosti, ujedno stavivši naglasak na budućnost cjelokupne europske zajednice.

Tribinu "Izbori za Europski parlament - I moj glas je važan!" otvorila je Renata Perić, dekanica Pravnog fakulteta, ne krijući zadovoljstvo što su učenici potpuno ispunili vijećnicu Fakulteta. Za to su zaslužni upravo Informacijski centri Europe Direct iz Osijeka i Slavonskog Broda, koji su u suradnji s Europskim dokumentacijskim centrom, odnosno Knjižnicom Pravnog fakulteta, organizirali tribinu, na kojoj su učenici, ali i njihovi nastavnici, bili iznimno aktivni u raspravi o izborima za Europski parlament, koji će se održati u svibnju.

- Moramo naglasiti kako ova kampanja nije politička, nego služi za osvješćivanje mladih, koji svojim glasom mogu utjecati na važna pitanja, poput programa Erasmus+ i odabira svog predstavnika u Europskom parlamentu - istaknula je Ljiljana Siber iz Europskog dokumentacijskog centra, naglasivši kako je glavni cilj poticanje angažmana mladih.

Slijedila je tribina u organizaciji GONG-a, gdje je mladima predstavljeno pet godina članstva Hrvatske u EU-u. M. Mandić
Možda ste propustili...

ŽUPANIJA POMOGLA U ORGANIZACIJI TERENSKE NASTAVE

Učenici livanjskog kraja u Vukovaru

Najčitanije iz rubrike