Mozaik
DUGOOČEKIVANO IZDANJE

Mumford & Sons izdali album “Delta”
Objavljeno 20. studenog, 2018.
Skupina Mumford & Sons ovih je dana objavila iščekivani studijski album "Delta", prethodno najavljen pjesmama "Guiding Light" i "If I Say". Izdanje je u Hrvatskoj dostupno u radijskom eteru te preko digitalnih glazbenih platformi Deezer i Google Play, a fizičko se izdanje može kupiti preko službene stranice benda https://umhr.lnk.to/deltamumford. Album "Delta" njihovo je četvrto studijsko izdanje, a stiže nam tri godine nakon albuma "Wilder Mind" (2015.). Vijest o novom albumu stigla nam je krajem rujna, kada su, na ugodno iznenađenje brojnih fanova diljem svijeta, objavili i najavni singl, pjesmu "Guiding Light" te potvrdili datum objave tog iščekivanog izdanja. Za spomenuti singl predstavljen je i prateći videospot, snimljen u Londonu, u krugu obitelji, prijatelja i najbližih fanova skupine. Produkciju izdanja potpisuje cijenjeni Grammyem nagrađeni producent Paul Epworth (Adele, Rihanna...), s kojim je skupina prvi put surađivala, a pjesme su snimane u njegovu studiju Church u sjevernom Londonu. Suradnja je bila izvanredna, što potvrđuju i momci iz benda.

- Nas četvero zajedno radimo već deset godina, a Paul je uspio izvući iz nas ono najbolje, na jako cool način, što je bilo vrlo uzbudljivo. On je optimist, i u svemu vidi samo pozitivnu stranu, a to stvara veoma posebnu energiju u studiju - kažu Mumford & Sons. Ideje i osnovice pjesama za album nastajale su postupno tri godine, a na prvom studijskom sessionu uz Paula u cijelosti je kreirana i prva pjesma "Slip Away", kojom su bili iznimno zadovoljni, a to im je ujedno bio i pokazatelj kako je Paul pravi odabir za producenta ovog izdanja. I tako je sve počelo...

Korak po korak zajedno su stvorili više od 25 pjesama, od čega ih je 14 odabrano za standardnu verziju albuma. Opisujući album u jednom od intervjua, Marcus Mumford je istaknuo: "Bio je pravi izazov kreirati ove pjesme i oblikovati ih u album. Isprobavali smo razne načine stvaranja glazbe, za ovaj nam je album trebalo vremena... Ovo je kolekcija pjesama koje su i lirikom i glazbom intimnije od svega što smo do sada objavili. Ovo je vrlo introspektivan album."

Objavu albuma prati i velika svjetska turneja, koja je počela na dan objave albuma, prošlog petka, rasprodanim koncertom u Dublinu. Prema trenutno dostupnim informacijama, turneja će tijekom ove i sljedeće godine uključivati 65 koncertnih datuma, a najbliže našim prostorima nastupit će u Milanu (29. travnja), Münchenu (1. svibnja) i Beču (3. svibnja). T.K.
Najbliže našim prostorima nastupit će u Milanu (29. travnja), Münchenu (1. svibnja) i Beču (3. svibnja)
14

pjesama odabrano je za standarnu verziju albuma, iako su ih stvorili više od 25
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike