Mozaik
KONCERT NA LJETO

Foo Fighters prvi put u Hrvatskoj, nastupaju u Puli
Objavljeno 19. studenog, 2018.
Na ekskluzivnom nastupu, za koji je broj ulaznica ograničen na samo 7000, svirat će dva i pol sata

Foo Fighters, američke rock-legende, premijerno dolaze na ove prostore, pa tako i u Hrvatsku, u srijedu, 19. lipnja 2019., i to u pulsku Arenu.

Jedan od najvećih rock-bendova posljednjih dvadeset godina, stadionska atrakcija u svakom dijelu svijeta, za svoj premijerni nastup u regiji odabrao je možda i najljepši koncertni prostor koji ovaj dio Europe ima. Na izrazito ekskluzivnom nastupu, za koji je broj ulaznica ograničen na samo 7000. Grupa Foo Fighters odsvirat će svoj puni samostalni cjelovečernji koncert, trajanja od minimalno dva i pol sata.

Jedno od najvažnijih inozemnih rock-gostovanja u novijoj hrvatskoj povijesti, uz bok koncertima U2 i Metallice u Zagrebu, aposlutna je poslastica za sve ljubitelje rock-glazbe, kako zbog statusa i veličine Foo Fightersa tako i zbog same lokacije na kojoj će se njihov koncert održati.

Dave Grohl, bivši bubnjar Nirvane, osnovao je Foo Fighterse 1994., nakon smrti Kurt Cobaina i neko vrijeme bio jedini službeni član. U sljedećim sezonama kroz bend je prošlo nekoliko članova, nakon čega se, nešto prije 2000., iskristalizirala postava, koju su uz Grohla činili Nate Mendel (bas), Chris Shiflett (gitara) i Taylor Hawkins (bubnjevi). Njih je 2006. pojačao Pat Smear, Nirvanin touring guitarist i kratkotrajni član Fightersa sredinom 90-ih, te klavijaturist Rami Jaffee, koji s bendom surađuje od 2005., ali je 2017. postao punopravan član.

U 24 godine dugoj povijesti Foo Fighters objavili su devet studijskih albuma, osvojili su čak 12 nagrada Grammy, i samo u SAD-u prodali više od 14 milijuna svojih albuma. Headlineri su svih najvećih svjetskih festivala, a na samostalnim koncertima nižu impresivne brojke posjeta. Tako su ove godine na londonskom Olimpijskom stadionu u dva koncerta skupili ukupno 140.000 posjetitelja.

Njihov posljednji studijski album, "Concrete and Gold", objavljen 2017., odveo ih je na nekoliko globalnih stadionskih turneja. Ovu godinu bend je počeo na rasprodanoj seriji nastupa po Australiji i Novom Zelandu, a tijekom ljeta svirao je na pomno odabranim stadionima i u legendarnima dvoranama poput Madison Square Gardena u New Yorku, Fenway Parka u Bostonu ili Wrigley Field u Chicagu. Ljeto su završili na Cal Jam festivalu u okolici Los Angelesa, na festivalu što ga je pokrenuo sam bend i na kojem uz njih svake godine sviraju njihovi prijatelji i kolege iz srodnih bendova.

Ljeto 2019. bend će provesti nastupajući na manjem broju europskih festivala kombiniranih sa samostalnim koncertima, od koji je jedan upravo ovaj premijerni hrvatski, u pulskoj Areni.

Tanja Kvorka
24

godine postoji bend, osvojio je čak 12 Grammyja, a samo u SAD-u prodali 14 milijuna albuma
ULAZNICE U PRODAJI OD 23. STUDENOGA
Ulaznice za koncert Foo Fightersa u pulskoj Areni u prodaju kreću u petak, 23. studenoga, u 10 sati. Budući da je riječ o koncertu koji će primiti ograničen broj gledatelja, njih 7000, po osobi, odnosno transakciji, moguće je kupiti maksimalno četiri ulaznice. Cijene: parter, stajanje 460 kn; tribine, sjedenje 430 kn; trava/gornje stajanje 370 kn, osobe u invalidskim kolicima 190 kn. Ulaznice će se u prodaji naći na svim službenim Eventimovim prodajnim mjestima i online na www.eventim.hr.
Možda ste propustili...

U ORGANIZACIJI ZAKLADE “HRVATSKA ZA DJECU”

Maturanti iz domova zasjali na posebnoj modnoj reviji

NAJBOLJA ŠKOLA ANIMACIJE ANIMAFESTA 2024

Nagrada školi La Poudriere

Najčitanije iz rubrike