Regija
UDRUGA PRIJATELJSTVO IZ FERIČANACA

Nagrada za rad s djecom i mladima
Objavljeno 19. studenog, 2018.
FERIČANCI

Udruga Prijateljstvo Feričanci od 2016. godine uspješno potiče sudjelovanje djece i mladih u lokalnoj zajednici, kao i volonterske aktivnosti putem svojih programa i projekta. Radi s učenicima, mladima i učenicima s poteškoćama, a glavne su aktivnosti javni događaji, informatičke i likovne radionice te volonterske akcije. Programe koje osmišljava i provodi temelje se na višestrukim potrebama djece i mladih, a osim njih, uključuje i roditelje i djelatnike iz obrazovnog sustava. Od početka djelovanja uspješno provodi projekte "Bazen za sve" te "Vježbanje".

- Pretilost je veliki problem učenika. U školskoj dvorani organiziramo vježbanje za predškolace, osnovnoškolce. Svoj termin ima i mladež. Projekt "Bazen za sve" pokrenuli smo jer smo svjesni da učenici nemaju mogućnost učenja plivanja. U realizaciji ovog projekta pomaže lokalna zajednica i roditelji. Kroz ova dva projekta nastojimo promovirati zdrav život – kaže Alen Dado, predsjednik Udruge Prijateljstvo. Projekt "Bazen za sve" redovito financira Osječko-baranjska županija.

Od prošle godine, doznajemo, Prijateljstvo provodi i projekt "Rođendaonica", u sklopu kojeg se u prostoriji udruge organiziraju rođendanske proslave.

Udruga je uspostavila i projekt "Pomoć u učenju", koji uključuje individualan rad s mladima kojima je potrebna dodatna podrška u svladavanju školskog programa. Pomoć u učenju održava se prema potrebama korisnika i besplatna je.

Predsjednik Alen Dado ističe da je primjetan porast interesa mladih Feričančana za volonterskim radom u odnosu na razdoblje kada je udruga počela rad. Prošle godine Volonterski centar Osijek dodijelio je Prijateljstvu Volontersku nagradu u kategoriji najbolji primjer dobre prakse uključivanja volontera.

- Jako smo zahvalni što postoji interes mladih za volontiranjem i aktivnim sudjelovanjem u zajednici. Kroz programske aktivnosti trudimo se svakoj mladoj osobi dati potporu da stekne volontersko iskustvo jer smo svjesni koliko srednjoškolcima i studentima treba dati podršku i priliku za profesionalni razvoj - kaže Dado.

Kad je riječ o financiranju rada udruge, Dado ističe kako su financijski resursi najveći izazov u svakom neprofitnom sektoru.

- Moram priznati da je svake godine sve veći izazov pisati i provoditi projekte i dobivati financijsku podršku. Spašava nas volonterski rad - zaključuje Alen Dado. S. Fridl
Možda ste propustili...

OKRUGLI STOL U ORGANIZACIJI CENTRA ZA SOCIJALNU SKRB DONJI MIHOLJAC

U prošloj godini 98 prijava nasilja

B-LIGHT SHEMA NEPOVRATNIH SREDSTAVA

Tvrtkama milijuni eura nepovratno

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAJSKUPLJI ČARDAK NA SVIJETU JE NA TRŽNICI BELI MANASTIR

Vlasnik čardaka i nadalje postavlja uvjete koje Grad ne može, a i ne želi ispuniti

2

NAKON TEŠKE OPERACIJE U AMERICI

Maleni Šimun uspio - prohodao je!

3

DARIJA PEROŠEVIĆ PONOS JE VALPOVA

Nakon što je dobila borbu za život, osvaja važne poduzetničke nagrade