Regija
DRUŠTVO “NAŠA DJECA” MIKLEUŠ

Trometarski vodotoranj
u počast gradu heroju
Objavljeno 18. studenog, 2018.
MIKLEUŠ

Društvo Naša djeca Mikleuš, uz pokroviteljstvo Općine, organiziralo je sjećanje na grad heroj Vukovar. Djeca članovi DND-a u kasnim su poslijepodnevnim satima pustila 27 balona, koliko je godina prošlo od strahota u Vukovaru, a potom su uz mještane Mikleuša pošli u dvorište župne crkve, gdje je, prema ideji Društva Naša djeca, od platna napravljen trometarski vukovarski vodotoranj s hrvatskim barjakom na vrhu. Unutar tornja postavljeno je svjetlo koje je u noćnim satima za Vukovar svijetlilo dva dana.

- Ovo su doista teški dani, dani kada suze same idu za sve žrtve Vukovara, za sve poginule hrvatske branitelje. Iznimno sam ponosan na ovo naše sjajno Društvo, ekipu koja je uvijek prepuna ideja, a ovo posvećeno Vukovaru stvarno je prekrasno i dirljivo. Uz sve ove sadržaje, zapalili smo i lampione ispred zgrade Općine za sve žrtve našeg herojskog Vukovara – rekao je načelnik općine Mikleuš, Milan Dundović.

Društvo Naša djeca sadržaje vezane uz Dane sjećanja na Vukovar spojili su sa Svjetskim danom prijevremeno rođene djece.

- U zgradi Općine organizirali smo druženje za djecu, roditelje i obitelj uz keksiće i čaj, a potom i puštanje u zrak ljubičastih balona u čast najmanjim herojima koji su se izborili ili se još uvijek bore u svojoj najvećoj bitci. Paralelno smo odlučili da će to biti 27 balona, koji će simbolizirati i broj godina od stradanja grada heroja. Moram pohvaliti i ekipu koja je izrađivala toranj - Laco Šoštarec izradio je konstrukciju tornja, a Denis Ivanković postavio je rasvjetu – rekla je predsjednica DND-a Mikleuš Ines Delić. U čast vukovarskih žrtava zapaljeni su lampioni ispred tornja te razvijen natpis ‘‘Svi smo mi Vukovar‘‘. V. Grgurić
Možda ste propustili...

PROJEKT ZA RASTEREĆENJE RODITELJA

Traže 50.000 € za dječje aktivnosti

"DAVOR ŠOPLOHER – (NE)ZABORAVLJENI HEROJ!"

45 kilometara u sjećanje na ratnog zapovjednika

U ŠUMANOVCE PRISTIŽE SVE VIŠE HODOČASNIKA

Dan poljodjelaca, obiteljski dan, uz molitvu i druženje

Najčitanije iz rubrike