Sport
KUP EHF-A

Našičani s Pireja odnijeli tri pogotka prednosti
Objavljeno 18. studenog, 2018.
Uzvratna utakmica 3. pretkola Kupa EHF-a igra se u subotu 24. studenog u 19 sati u Našicama?

Rukometaši NEXE-a na pragu su svoga trećeg nastupa u skupinama EHF kupa. U prvom susretu trećeg pretkola našički su rukometaši ostvarili pobjedu. Na vrućem gostovanju na Pireju svladali su Olympiacos 25:22 pa su uoči uzvrata koji je na rasporedu 24. studenoga od 19 sati u dvorani Osnovne škole Kralja Tomislava u Našicama stekli kapitalnu prednost.

Nije to bila baš laka zadaća za Našičane, koji su opravdali ulogu favorita, ali isto tako potvrđeno je kako Grci imaju kvalitetnu momčad koja itekako može odigrati barem ravnopravni susret s daleko uglednijim i kvalitetnijim suparnikom što NEXE definitivno jest. Nakon prvih 30 minuta Olympiacos je imao minimalnu prednost. Bilo je to poluvrijeme u kojem se primjećivala velika nervoza kod gostujućih igrača. Ulog je doista bio velik jer za Našićane neplasman u skupinu EHF Kupa bio bi podbačaj, dok Grci ipak nisu imali što izgubiti. Zapravo, najzaslužniji što Grci nisu ostarili do odmora značajniju prednost bio je vratar NEXE-a Mihailo Radovanović. Imao je nekoliko skinutih čistih zicera, susret je završio sa 14 obrana i može se reći kako je bio prvo ime NEXE-a u ostvarenoj pobjedi na Pireju. Našičani su istina i u prvom poluvremenu imali nekoliko puta prednost, čak i od dva pogotka pa su nakon vodstva od 9:7 u 21. minuti Grci zatražili time-out. Koji im je sigurno koristio. Za samo dvije minute su izjednačili, a do kraja prvog poluvremena i došli do prednosti. Treba reći kako su Našičani u tom periodu vrlo loše odigrali "semog igrača". Nakon pogotka za vodstvo12:10, nisu stigli zamijeniti vratara, a potom su nakon još jedne pogreške primili pogodak u nebranjenu mrežu. Grci su u nastavak ušli hendikepirani. U 24. minuti izravni crveni karton zaradio je Toniazzo. U nastavku, dugo je to bila "šahovska bitka" i zapravo do prednosti s kojom su okončali pirejski obračun Našičani su došli u posljednje dvije minute susreta. Čak minutu i pol prije kraja imali su vodstvo od 25:21, no i ovih "plus tri" vjerujemo bit će dovoljan "vjetar u leđa" za novu pobjedu i potvrdu prolaska u uzvratu. Treba reći kako su "gromovi" u dvorani Melina Merkouri imali i potporu 50-ak svojih navijača prijatelja kluba. Među domaćim navijačima vidljiva je bila srpska zastava. Poznato je kako navijači Olympiacosa i Crvene zvezde su u bratskim odnosima. Hoće li ih možda biti i u Našicama?

OLYMPIACOS          22  (14)
NEXE                          25  (13)

PIREJ Dvorana: Melina Merkouri. Gledatelja: 1000. Suci: Harabagiu i Stanescu (Rumunjska).

OLYMPIACOS: Kritikos 5, Tziras 7, Karampourniotis, Toniazzo, Jimenez Reina 6, Terlecki, Asvestas, Papadopoulos-Vellis, Kandylas 1, Bubalo, Tsilimparis. Arsić, Arapakopoulos 1, Delichristos, Tsilis 2

NEXE: Šipić 4, Gadža 2, Leban 1, Eter, Zrnić 3, Mrđenović, Barišić Jaman, Car, Buvinić 4, Radovanović, Jelinić 1, Vida, Lončar 1, Tomić 1, Jaganjac 3, Vozab 5.

SEDMERCI: Olympiacos 2 (2), Nexe 5(5). ISKLJUČENJA: Olympiacos 10 minuta (Karampourniotis, Jimenez Reina, Kandylas, Arapakopoulos), Nexe 12 minuta (Šipić, Eter, Mrđenović, Jelinić, Lončar, Jaganjac). Crveni karton: Toniazzo (Olympiacos)
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike