Sport
NAKON LONDONSKIH 90 MINUTA

I Dalić i Southgate smatraju najvećim pobjedama povezanost s navijačima
Objavljeno 18. studenog, 2018.
Gotovo bismo mogli reći kako su Zlatko Dalić i Gareth Southgate na kraju trilogije sudara Hrvatske i Engleske istaknuli jednake stvari na koje su obojica ponosni. Dalić je nakon londonskih 90 minuta imao mnogo manje razloga za zadovoljstvo. No, bila je ovo posljednja utakmica sjajne "vatrene" godine iz koje je pokušao izvući ono najbolje. Unatoč ispadanju Hrvatske iz elitne skupine Lige nacija.

- Zahvalio bih svojim igračima što su nam priredili nezaboravne trenutke ove godine, a zahvalio bih i navijačima što smo stvorili sjajnu sinergiju i što su nam bili sjajna potpora. Izgubili smo ovaj put, ali muški - rekao je Dalić, koji prvo poluvrijeme nije ocijenio slabim za svoju momčad.

- Nije lako igrati s Engleskom na Wembleyju. Bila je to muška, borbena utakmica. Na kraju smo izgubili zbog dvije pogreške nakon dva pogotka iz prekida. Bilo je problema, Vrsaljko nije mogao, izišao je radi predostrožnosti, probleme je imao i Rebić, a nakon istrčanih 123 kilometra protiv Španjolske, nismo imali ni širinu, a ni svježinu - rekao je Dalić.

Engleski izbornik Gareth Soughgate dočekao je pobjedu nad Hrvatskom i uzvrat za poraz u polufinalu. I on je istaknuo sinergiju sa svojim navijačima.

- Najbolja stvar koja se dogodila prema mome mišljenju povezanost je s navijačima. Nisam dugo godina čuo na Wembleyju ovakvo navijanje kao danas. Podarili smo našim navijačima trenutak za pamćenje, a njihova energija danas nam je pomogla.

Hrvatski nogometaši razočarano su napuštali "hram nogometa". Domagoj Vida bio je samokritičan, ali već se okrenuo budućnosti.

- Kada se okupimo u trećem mjesecu izbornik Dalić sigurno će analizirati zašto je dolazilo do pogrešaka. Moramo raditi na tome da ne primamo tako jeftine pogotke. Na žalost, nismo na ovakav dan ostvarili pobjedu za kraj jedne prekrasne godine. Hvala navijačima što su nas došli bodriti u London. Čuli smo ih cijelu utakmicu.

Tin Jedvaj bio je junak protiv Španjolske. - Loše smo ušli u utakmicu. Engleska je ušla mnogo bolje. Stvorili su nam nekoliko šansi. Umor je bio vidljiv, nismo mogli igrati kako smo htjeli. U drugo poluvrijeme smo ušli bolje, zabili gol i imali šanse i da povećamo vodstvo. Na kraju je presudila njihova bolja koncentracija i svježina. Ne treba žaliti za ničim. Važno je da ostanemo nositelji za kvalifikacije.

Vratar Lovre Kalinić istaknuo se na Wembleyu, posebno u prvom poluvremenu. Na kraju je kapitulirao dva puta.

- Nismo otvorili utakmicu na najbolji mogući način, ali nakon uvodnih 20 minuta bili smo dostojan suparnik. Ostaje nam žal nakon pogotka Kramarića da smo primili pogotke iz prekida. Ipak, moramo biti ponosni, premda ostaje i žal što ne idemo u elitni dio. Pokazali smo u svim utakmicama, osim u prvoj protiv Španjolske, da vrijedimo - rekao je hrvatski vratar. D.Kl.
ENGLEZI SADA PUNI SAMOPOUZDANJA
 
Od engleskih reprezentativaca pred novinare je u miks zonu prvi stao Eric Dier. Ovo je bila utakmica u znaku igrača Tottenhama. Harry Kane bio je junak susreta, a nakon ulaska Dele Alija najavljen je preokret.

- Možemo biti ponosni na ovo što smo ostvarili. U vrlo teškoj skupini s odličnim suparnicima osvojili smo prvo mjesto, i sada idemo na završni turnir gdje želimo pobjeđivati. Mogli smo i prije doći do pogotka, nismo uspjeli iskoristiti lošiji ulazak Hrvatske u utakmicu.

Drugi, daleko veći “pijetao” Harry Kane, nakon susreta rekao je:

- Znači nam mnogo pobjeda na Wembleyju i osvajanje prvog mjesta. Zabili smo dva pogotka u zadnjih 20 minuta. Ponosni smo što smo učinili i naše navijače ponosnima.
Harry Kane

napadač Engleske

Ulazimo u novu godinu s mnogo samopouzdanja i nove energije. Mnogo nam znači ova pobjeda na Wembleyju. Zabili smo dva pogotka u zadnjih 20 minuta i osvojili prvo mjesto u skupini.
Najčitanije iz rubrike