Osijek
COLONOSOV SIMPOZIJ ZA OBOLJELE OD UPALNIH BOLESTI CRIJEVA

Pravilno tretiranje za kvalitetan život
Objavljeno 19. studenog, 2018.
Pod motom "Naša misija je remisija’" u dvorani Bells u subotu je održan prvi simpozij udruge ColonOs posvećen oboljelima od upalnih bolesti crijeva s međunarodnim sudjelovanjem. Cilj je simpozija, ali i udruge ColonOs, educirati oboljele i olakšati im te teške i nepredvidljive bolesti, koje, ako se pravilno tretiraju, ne moraju nužno narušiti kvalitetu života.

- S ovim bolestima može se živjeti vrlo kvalitetno, ali treba neprestano ulagati u sebe. Iznimno je važno informacije o tome kako se boriti s njima dobiti na pravom mjestu, kao što je današnji simpozij, koji je okupio ugledne predavače iz Hrvatske i inozemstva - poručila je predsjednica udruge Ozana Vignjević.

Vodeći gastroenterolog u Srbiji, prof. dr. Dino Tarabar, govorio je o terapijskim mogućnostima u liječenju. Predavanje prof. dr. sc. Brankice Mijandrušić Sinčić iz Rijeke bilo je usmjereno na to kako pratiti tijek bolesti, a doc. dr. sc. Silvija Čuković-Čavka iz KBC-a Zagreb svoje predavanje posvetila je bolestima crijeva i trudnoći, odnosno lijekovima koji se smiju uzimati i na koji ih se način smije koristiti u trudnoći i u vrijeme dojenja. Osječki gastroenterolog, dr. med. Vladimir Borzan održao je predavanje "Upalne bolesti crijeva i alternativna medicina", a rezultate ankete o tome kako upalne bolesti crijeva proživljavaju sami pacijenti predstavila je dr. med. Vlasta Oršić Frič, također iz osječkog KBC-a. D. Miklić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike