Osijek
OPĆINA ERNESTINOVO

Kanalizacijski sustav pušten u rad
Objavljeno 19. studenog, 2018.
Na području općine Ernestinovo u rad je pušten sustav za odvodnju otpadnih voda. Od načelnice općine Erenestinovo Marijane Junušić doznajemo kako su upravo završeni priključci na kanalizacijski sustav i sve je stavljeno u funkciju.

- Zadovoljna sam što smo uspjeli realizirati inicijativu da za građane priključci budu besplatni. U ovo doba to mnogo znači građanima. Dakle, nakon što su izvedeni priključci za sva kućanstva u prvoj fazi kanalizacije, stekli su se uvjeti za puštanje kompletnog sustava u rad. Naš sustav je specifičan. Naime, riječ je o potpuno zatvorenom sustavu. Drugim riječima, otpadne vode prikupljene sustavom kanalizacije prolaze kroz uređaj za pročišćavanje koji se nalazi u Laslovu. Nakon toga se čista i bistra voda ispušta u rijeku Vuku, dakle, nema nikakvog zagađivanja. Pročišćavanjem otpadnih voda pridonosimo poboljšanju kvalitete života u našoj zajednici i ne ugrožavamo čovjekovu životnu sredinu jer štitimo okoliš koji nas okružuje - kaže općinska načelnica Marijana Junušić.

Kako sada stvari stoje, u prvoj fazi izgrađeni su priključci za ukupno 512 kućanstava, a za sada se priključilo više od 60 posto stanovnika općine Ernestinovo pa cjelokupni sustav može raditi, za što je potrebno da se što veći broj priključi na kanalizaciju.

Stručne osobe nadgledale su postupak puštanja općinskog kanalizacijskog sustava u pogon na građevinskom objektu gdje se sve prikuplja i pročišćava i pri tome nisu uočeni nikakvi nedostatci. D. Pejić
PRIKLJUČAK
"Velika zainteresiranost mještana za priključenje na sustav zasigurno je rezultat mogućnosti besplatnog priključenja na sustav. Naime, Općina Ernestinovo osigurala je da mještani za priključivanje ne plaćaju iznos koji je trebao biti između tri i četiri tisuće kuna. Za to smo osigurali sredstva kroz projekt koji je u suradnji s Vodovodom Osijek nominiran na natječaj Hrvatskih voda, gdje smo dobili punu podršku i odobrenje", pojasnila je načelnica općine Ernestinovo Marijana Junušić.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana