Osijek
JESENSKA ČAROLIJA U PERIVOJU

Umjetnička djela od lišća
Objavljeno 18. studenog, 2018.
Kada osječki akademski umjetnik Nikola Faller u Perivoju kralja Tomislava grablja lišće, znamo da je jesen i zapravo stigla u grad. Ove subote realiziran je, naime, još jedan jesenski dio višegodišnjeg urbanog land art projekta "Četiri godišnja doba" Udruge Slama.

Riječ je o završnoj izložbi umjetničkih djela nastalih protekloga tjedna uz aktivnost grabljanja lišća, u koju su bile uključene i Škola primijenjene umjetnosti i dizajna te OŠ Antun Mihanović. A grabljalo se čak i u Vukovaru kod Dvorca Eltz.

- Stigle su fotografije iz printa, dron nam je snimio crteže iz zraka, a nešto smo snimili s ljestava. Što se tiče koncepta, određene su bile smjernice, ali svatko je mogao pustiti maštu na volju, nije bilo zadanih motiva. Ja sam improvizirao kao i inače, a gledali smo da popunimo cijelu livadu i da napravimo veliki crtež - kaže Faller.

- Jesen mi je posebno draga jer su osječki parkovi najljepši baš u jesen – zaključuje Faller.

Tradicionalno, zanimljivo događanje i ove je godine, kao i prijašnjih, privuklo velik broj malih i velikih Osječana koji su u Aleji kestena, uz izložbu i šarenilo djela, uživali i u pratećem programu na violini Piroške Hegyi. J. Pejaković
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana