Mozaik
POZITIVAN KONCERT

Dva dana s po pet sati programa
Objavljeno 18. studenog, 2018.
Tradicionalni Pozitivan koncert, čije se 14. izdanje održava u petak i subotu 30. studenoga i 1. prosinca, donosi po pet sati programa obje večeri festivala, s najavljenim najjačim izdanjem dosad i produženim trajanjem nastupa svih sudionika pa će tako headlineri, britanska glazbena supina Editors, i domaći velikani rocka, Hladno pivo, svirati po 90 minuta.

"Mada grupne svirke najčešće podrazumijevaju kraće nastupe, Pozitivan koncert u potpunosti okreće tu praksu. Obje večeri, 30. studenoga i 1. prosinca, u Velikoj dvorani Doma sportova publiku očekuje tako čak pet sati programa", stoji u najavi.

Pozitivan koncert organiziraju Hrvatska udruga za borbu protiv HIV-a i virusnog hepatitisa (HUHIV) i Los Angeles agencija (LAA) radi ukazivanja na probleme AIDS-a i HIV-a te jačanja svijesti o važnosti očuvanja zdravlja, odgovornog ponašanja, potrebe testiranja i antidiskriminacije. Line up prvog dana 14. Pozitivca predvodi britanska grupa Editors, miljenica domaće publike i headliner vodećih festivala poput Roskildea i Rock Werthera, koja će svirati punih 90 minuta, koliko će trajati i nastup glavnog imena drugoga dana, Hladnog piva.

"Pivu će to biti posljednja stanica turneje u povodu 30 godina benda u sklopu koje su u ožujku dva puta rasprodali Mali Dom sportova, a sad će u Velikoj dvorani u svom gradu zaključiti iznimno uspješnu obljetnicu", ističu organizatori.

Novi Pozitivac stavlja veći naglasak na tzv. debitante, pa će tako čak četiri izvođača – Nipplepeople, M.O.R.T., Ischariotzcky i Bojana Vunturišević – prvi put ući u popis čak 47 izvođača koje je u 14 godina održavanja Pozitivnog koncerta pogledalo više od sto tisuća ljudi. Svi oni, zajedno s grupom Jonathan u petak, te PipsChips&Videoclips u subotu, na Pozitivnom će koncertu dobiti mnogo vremena i odsvirati duže setove. U trinaest godina održavanja, Pozitivan koncert postao je najvažniji domaći glazbeni događaj i jedan od najmasovnijih koncerata u regiji. H
Najčitanije iz rubrike