Mozaik
U DRUGOJ EMISIJI POPULARNE”A-STRANE”

Raspjevane dame priredile vrhunski glazbeni doživljaj
Objavljeno 19. studenog, 2018.
Nakon iznimnog uspjeha prve emisije “A-strana”, posvećene nezaboravnom Oliveru Dragojeviću, Hrvatska radiotelevizija u drugoj je emisiji treće sezone popularnog PT showa na svom Prvom program ugostila četiri jedinstvene pjevačice – Radojku Šverko, Zoricu Kondžu, Amiru Medunjanin i Mirelu Priselac Remi, koje su gledateljima priredile vrhunski glazbeni doživljaj.

One su pjesmom donijele sreću: Radojka Šverko, Zorica Kondža, Amira Medunjanin i Mirela Priselac Remi pokazale su gledateljima i publici u studiju što je za njih sreća: glazba! Uživali smo u društvu četiri posebne dame koje su pokazale kako je lako, usprkos svim razlikama, generacijskim, karakternim i žanrovskim, složiti se u glazbi.

Na početku emisije, prvi put zajedno, na sceni „A strane“ izvele su „That‘s What Friends are for“, što je i znakovito obilježilo njihovo druženje cijele večeri. Raspjevane dame pjesmom su pokazale kako doživljavaju jedna drugu, a u druženju i uz glazbenu pratnju Nikše Bratoša na gitari pjevale su rock-standarde, evergrine, punk, klapske pjesme i šansone.

Tako je Zorica Kondža priznala kako bi i Toma Bebić bio oduševljen Amirinom izvedbom njegove pjesme „Kaleto moja draga“ te „kako bi mu bilo puno drago da jedna Bosanka pjeva i razumije što pjeva“... Nakon dalmatinske pjesme Amira nije mogla odbiti Nikšinu molbu da otpjeva sevdah „Snijeg pade na behar na voće“. A u sevdahu „Što te nema“ pridružila joj se i Radojka Šverko, priznavši kako Amiru doživljava izrazito emotivnom osobom.

Potom je Zorica Kondža uz Nikšinu pratnju nadahnuto otpjevala „Will You Still Love Me Tomorrow“ i zapalila publiku u studiju legendarnom „Proud Mary“. A Radojka Šverko je nakon impresivne izvedbe pjesme „People“ Dušku Ćurliću i Ivanu Vukušiću priznala svoju najveću glazbenu ljubav - Toma Jonesa, te njemu u čast otpjevala „Simply The Best“. Ipak, najveće glazbeno iznenađenje priredila je Mirela Priselac Remi. Ako smo je do sada poznavali samo kao beskompromisnu repericu, nakon njezine izvedbe Arsenove „Golubice“ otkrili smo je u potpuno drukčijem svjetlu.

Sve je te večeri bilo opušteno i iznenađujuće: priznanja da je najveća podrška u karijeri Radojki Šverko bila svekrva, Zorici njezin suprug i kako je Remi biti „žensko“ u bendu te kako je to 20 godina voljeti njezine „jazavce“ iz benda. Za njih četiri nije bilo drugog izbora: one su znale da je glazba njihov put. J.Kn.
Možda ste propustili...

NEMA VIŠE “DŽABE”

Pet eura za ulazak u Veneciju

U IZRAVNOM PRIJENOSU NA HRT-U NASTUPIT ĆE DVADESET IZVOĐAČA

Premijerne izvedbe i jaka konkurencija na 71. Zagrebačkom festivalu

Najčitanije iz rubrike