Sport
DRUGA HNL, 13. KOLO

Lijep oproštaj od uspješne jeseni
Objavljeno 17. studenog, 2018.
Osijek II – Hrvatski dragovoljac 3:1 (1:1)

Nogometaši Osijeka II pobjedom su zaključili uspješnu drugoligašku jesen. Bijelo-plavi su u posljednjem kolu prvog dijela prvenstva u Gradskom vrtu svladali Hrvatski dragovoljac s 3:1 te će tako „prezimiti“ na trećem mjesto tablice. Uoči susreta minutom šutnje odana je počast svim žrtvama u obrani Vukovara, a gradu heroju u 27. minuti i Kohorta je podigla transparent „Ponosno stoji hrvatski grad Vukovar '91“.
Iako su Osječani dobro krenuli u susret te zaprijetili u prvih 15-ak minuta, do vodstva su stigli gosti. Nakon kontranapada Zagrepčana Kukić je spašavao svoja vrata izlaskom van svog kaznenog prostora ispred Hasana, no on je potom uspio ubaciti u šesnaesterac gdje je Bagadur zakasnio u startu te srušio Havojića. Siguran realizator najstrože kazne bio je Ćorić poslavši loptu u jednu, a domaćeg vratara u drugu stranu za 1:0 Hrvatskog dragovoljca u 16. minuti. Samo četiri minute kasnije Osijek II mogao je izjednačiti, no Špoljarićev udarac s ruba kaznenog prostora zamalo je otišao pored lijeve vratnice. Ono što osječka „desetka“ nije uspjela tada, napravila je u 31. minuti nakon lijepe akcije domaćih. Pokrenuo ju je Pilj, zabivši se kroz redove gostiju i uposlivši na lijevoj strani Marina, koji je ubacio u peterac, a tamo je na pravom mjestu bio Špoljarić te iz blizine pogodio za 1:1. U 41. Osijek II je mogao i morao povesti, Talys je ubacio zdesna, a Marin neometan sa šest-sedam metara gađao pod gredu, no lopta je otišla preko nje.
U nastavku je Osijek II do zasluženog vodstva stigao već u 49. minuti, nakon Lončarevog udarca s preko 25 metara, lopta je zapela „u prometu“ u gostujućem šesnaestercu te se odbila do Pilja koji je s desetak metara smireno zatresao mrežu. Sedam minuta potom Talys je s 20 metara malo iskosa s desne strane gađao suprotni gornji kut, ali je bio zamalo neprecizan. Gosti su u nastavku prvi puta zaprijetili u 61. kada je Havojić bio neprecizan. U 75. minuti stigla je definitivna odluka o ishodu susreta. Marin je odlično proigrao Špoljarića, koji je pobjegao gostujućoj obrani te s ruba šesnaesterca rutinski prebacio istrčalog Šubarića, postigavši svoj drugi pogodak u susretu te jubilarni deseti u prvenstvu. Do kraja utakmice Osijek II je mogao postići još koji pogodak, u 81. je nakon lijepe akcije Žapera i Talysa udarac Soldića obranio Župarić, koji je bio uspješniji i tri minute kasnije kada je nakon dodavanja Špoljarića s lijeve strane pucao Marin. G. Roguljić

OSIJEK – Stadion Gradski vrt. Vrijeme hladno, teren dobar. Gledatelja: 300. Sudac: Marko Cestarić (Sisak) 7. Strijelci: 0:1 Ćorić (16-11m), 1:1 Špoljarić (31), 2:1 Pilj (49), 3:1 Špoljarić (75). Žuti kartoni: Pilj (Osijek II), Žugaj, Hasan, Matijašević, Ćorić (Hrvatski dragovoljac).
IGRAČ UTAKMICE: JOSIP ŠPOLJARIĆ (OSIJEK II)
OSIJEK II: Kukić -, Lončar 6,5, Bagadur 6,5, Radeljić 6,5, Talys 6,5, Žaper 6,5 Soldić 6,5, Marin 7, Pilj 7 (od 77. Jakšić -), Špoljarić 7,5 (od 90. Durdov -), Daku 6 (od 70. Hudećek -).
HRVATSKI DRAGOVOLJAC: Šubarić 6, Miličević 6, Filipović 5,5, Žugaj 5,5, Bilić 5,5 (od 67. Cerovec -), Hasan 6, Sekulić 5,5 (od 57. Ćerdić  6), Ćorić 6, Majstorović 5,5, Havojić 6 (od 79. Brkić -), Matijašević 5,5.

Možda ste propustili...

OSASUNA ŠPANJOLSKI KLUB

Budimir će biti spreman za EP

MEMORIJALNI BOĆARSKI TURNIR “PUKOVNIK IVICA ŠOLJIĆ”

Čepinčanima bronca, Šimiću prvo mjesto u pucanju

Najčitanije iz rubrike