Novosti
NA MEMORIJALNOM GROBLJU U VUKOVARU

Na grobove poginulih branitelja
položene ruže i upaljeni lampioni
Objavljeno 17. studenog, 2018.
Svakodnevno pratimo rad svih institucija koje su uključene, svi su puno angažirani, ali nažalost rezultata nema, rekla je Alvir

Uoči 27. obljetnice stradanja Vukovara u Domovinskom ratu na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru članovi Udruge Vukovarske majke i Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja položili su ruže i upalili svijeće na grobovima poginulih i ubijenih branitelja.
Predsjednica Saveza udruga zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja Ljiljana Alvir, izjavila je kako se jako puno radi na pronalasku nestalih osoba.
„Sve državne službe su puno angažirane, ali nažalost rezultata nema. Već dugo nismo sahranili nijednog hrvatskog branitelja niti civila kojega tražimo. Svakodnevno pratimo rad svih institucija koje su uključene, svi su puno angažirani, ali nažalost rezultata nema”, rekla je Alvir.
Po riječima predsjednice Vukovarskih majki Mande Patko, mnogi članovi obitelji još uvijek traže svoje najmilije, no nemaju mira ni spokoja, jer nema mjesta na kojem bi mogli zapaliti svijeću.
„U posljednjih godinu i pol dana aktivnosti su pojačane, svaka se dojava istražuje, ali ključne informacije o nestalima nalaze se u Srbiji i tamo ih treba tražiti“, poručila je.
Pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Stjepan Sučić naglasio je kako se prisjećamo svih koji su ugradili svoje živote u slobodnu Hrvatsku.
„Po podacima Uprave za zatočene i nestale 1770 branitelja i civila je poginulo u obrani Vukovara, a još uvijek aktivno tražimo 386 osoba. U mandatu ove Vlade smo puno napravili, promijenili smo metodologiju rada, ide naš prijedlog prema Srbiji da se revidira postojeći sporazum s tom državom koji datira još iz 1995. godine. U izradi je i prvi Zakon o nestalim osobama u Republici Hrvatskoj”, naveo je Sučić.
D. Korpoš