Sport
PRVA HRVATSKA MALONOGOMETNA LIGA

Osječani konačno prekinuli seriju poraza
Objavljeno 16. studenog, 2018.
Malonogometaši Osijek Kelmea na parketu dvorane Zrinjevac nisu uspjeli uzeti sva tri boda protiv Uspinjače Gimke, ali su napokon prekinuli seriju poraza. Nakon pet uzastopnih neuspjeha Osječani su u petak navečer remizirali 2:2 te su i dalje ostali pri dnu tablice.


Poveo je domaćin već u 2. minuti nakon što je Šalaj ukrao loptu pred suparničkim šestercem i uposlio Pandurevića, koji je silovitim i preciznim prizemnim udarcem s devet metara svladao Pavlića. Nepunih 60 sekundi kasnije Zagrepčani su izjednačili, iz slobodnog udarca s devet metara Toth je pogodio kroz noge Bolšeca za 1:1. Mogao je Osijek Kelme odmah ponovno povesti, no slobodni udarac Horvata Pavlić je uspio odbiti. U 5. je Pandurević zaprijetio dva puta, prvo je iz slobodnjaka pucao u živi zid, a potom volejem poslije kornera bio zamalo neprecizan. Gosti su već u 11. minuti iskoristili bonus, a minutu potom Osječani su zaradili deseterac. No, udarac Dakića je Pavlić odbio u korner. Obranio je potom gostujući vratar i pokušaj Majića, dok je na suprotnoj strani Bolšec isto napravio Tothu. No, domaći je vratar bio svladan u 13. minuti silovitim udarcem Koturovića sa 17-18 metara za vodstvo Zagrepčana. Mogao je Pandurević izjednačiti u 19. kada je neometan sa četiri metra bio neprecizan, no "ispravio" ga je Kajfeš šest sekundi prije odmora kada je iskoristio asistenciju Majića koji se driblingom efektno oslobodio svog čuvara.
Odmah na startu drugog dijela Šalaj je zapucao zicer nakon odličnog prodora Pandurevića, poslije čega je uslijedio pritisak i veći broj pokušaja gostiju. Najbliže pogotku bili su u 27. minuti kada je nakon kontranapada udarac A. Jamičića obranio Bolšec. Obranio je potom domaći vratar i pokušaje Čirjaka te još jednom A. Jamičića, da bi na drugoj strani Mijić uzvratio pogodivši vratnicu. U 34. Bolšec je spasio svoju mrežu i poslije kontre Koturovića, koji je tri minute kasnije nakon kornera s jednog metra promašio nebranjenu mrežu. Bila je to i posljednja izrazita prilika te su se na kraju i jedni i drugi morali zadovoljiti bodom. G. Roguljić
 
Osijek Kelme           2 (2)
Uspinjača G.            2 (2)

OSIJEK – Dvorana Zrinjevac. Gledatelja: 200. Suci: Krešimir Grgurević (Slavonski Brod) i Siniša Ličinić (Orahovica) - 6.5. Strijelci: 1:0 Pandurević (2), 1:1 Toth (3), 1:2 Koturović (13), Kajfeš (20). Žuti kartoni: Koturović, Toth (Uspinjača Gimka).

OSIJEK KELME: Bolšec 6,5, Pandurević 6,5, Kajfeš 6,5, Horvat 6, Šalaj 6,5, Pavlović, Mijić 6, Dakić 6, Tot, Majić 6,5, Bartoluci 6, Švitek.

USPINJAČA GIMKA: Pavlić 6,5, Toth 6,5, Čirjak 6, Koturović 6,5, Duvančić 6,5, F. Jamičić, Gudasić 6, Banek 6, Papac, A. Jamičić 6, Devčić.

IGRAČ UTAKMICE: BORIS BOLŠEC (OSIJEK KELME)
Najčitanije iz rubrike