Osijek
U OŠ “TIN UJEVIĆ” I U PETAK BEZ 5.B

Alerić: Grad osuđuje svaki oblik nasilja
Objavljeno 16. studenog, 2018.
Od dana kada su roditelji 5.b razreda OŠ "Tin Ujević" najavili da njihova djeca neće pohađati nastavu sve dok se s nastave ne udalji problematični učenik F. K., situacija se nije pomjerila s mrtve točke. U Uredu državne uprave Osječko-baranjske županije tek pojašnjavaju sve zakonske propise i pravila prema kojima bi se F. K. moglo izmjestiti u OŠ "Vijenac", u Odjel za učenike s problemima u ponašanju te pojašnjavaju da ga trenutačno pohađa petero djece.

- Zbog nedostatka kapaciteta taj odjel ne može primiti više učenika. Kad je u pitanju nastava u kući, škola uz odobrenje resornog Ministarstva organizira takav oblik nastave i omogućava polaganje predmetnog ili razrednog ispita. Zahtjev s obrazloženjem za izvođenje nastave toga tipa školi podnosi roditelj/skrbnik, a potrebno je i mišjenje nadležnog školskog liječnika - stoji, između ostaloga, u odgovoru županijskog UDU-a.

A kako je osnivač osnovnih škola Grad Osijek, ondje od pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti Dražena Alerića doznajemo da Grad osuđuje svaki oblik nasilja te naglašava da je Osnovna škola "Tin Ujević" učinila sve što je potrebno i moguće prema pravilima struke.

- Mi ćemo svakako biti zainteresirana strana u rješavanju ovih problema - rekao je Alerić.
M. Mihelić
Najčitanije iz rubrike